Najlepšie veterníky s vanilkovým a karamelovým krémom

Recept Najlepšie veterníky s vanilkovým a karamelovým krémom

Pridal: Janulinka, 10.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Veterníky som skúšala už po ani neviem koľkokrát. Stále mi počas pečenia krásne narástli, ale po vytiahnutí z rúry mi hneď spľasli. Nevedela som prečo, tak som pátrala po internete, aké majú skúsenosti s týmto dezertom iné pekárky. Dočítala som sa, že je veľmi dôležité poriadne odpariť vodu pri odpaľovaní cesta a vajíčka pridávať pri šľahaní postupne, po jednom a za každým dôkladne vyšľahať. Ja som doteraz pridávala vajíčka naraz všetky, asi preto mi po vytiahnutí z rúry hneď spľasli. Tieto sa podarili na jednotku :) Autor: Janulinka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Janulinka, 10.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

SUROVINY

Cesto:

3,5 dclvoda
170 gPalmarín
250 ghladká múka
5 ksvajce

Náplň 1 - vanilková:

500 mlmlieko
1 kszlatý klas
1 ksžĺtok
1 ksvanilkový cukor
150 gkryštálový cukor
250 gmaslo

Náplň 2 - Karamelová:

1 ksSalko - kondenzované mlieko
250 gmaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca dáme vodu a Palmarín, necháme prejsť varom (maslo sa rozpustí a chvíľku necháme zovrieť). Pridáme múku, ktorú vareškou miešame, kým nám nevznikne hustá lepiaca hmota. Odstavíme z ohňa a necháme aspoň chvíľu chladnúť, aby sa nám vajíčka neuvarili.
  2. Do vychladnutého cesta pridávame postupne celé vajcia, ktoré do cesta zamiešame mixérom. Cesto je hladké a lepiace.
  3. Pokiaľ máte sáčok na zdobenie, naplníme ho cestom a na vymastený plech tvarujeme veterníky. Cesto narastie aj do šírky i výšky. Pečieme pri 200 stupňoch vo vyhriatej rúre.
  4. Z mlieka, zlatého klasu, žĺtkov, vanilkového cukru a kryštálového cukru uvaríme hustú kašu, ktorú necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a vmiešame vychladnutý krém.
  5. Salko v konzerve varíme 2 hod. Po uvarení necháme vychladnúť. Maslo vymiešame do hladka a vmiešame vychladnuté Salko. Z uvareného Salka necháme trochu, aby sme ním mohli ozdobiť vrch veterníkov.
  6. Upečené a vychladnuté veterníky prekrojíme na polovicu. Plníme najprv krémom zo Salka (je tuhší) a potom plníme vanilkovým krémom.
  7. Prikryjeme vrchnou časťou veterníka a vrch ozdobíme odloženým uvareným Salkom. Je to oveľa jednoduchšie, než robiť karamel alebo nejakú vrchnú polevu.
  8. Veterníky má asi každý rád. Tieto veterníky sú ako z cukrárne, kde namiesto šľahačky máme dva krémy, ktoré sú výborné. Aj keď to vyzerá možno zložito, príprava je jednoduchá a výsledok úžasný.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť