Najlepšie smažené šišky s čokoládovou polevou

Recept Najlepšie smažené šišky s čokoládovou polevou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tentokrát som pripravila klasické šišky trochu inak. Na americký spôsob, namočené do čokolády a poviem vám, že chutili veľmi. Deťom som urobila nesmniernu radosť. K tomu sme mali fazušovú polievku s údeným rebrom.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

500 mlteplé mlieko
125 mlteplá voda
3 lyžicekryštálový cukor
1/2 kockydroždie
2 ksvajce
125 gmaslo
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkasoľ
1 kgpolohrubá múka

Čokoládová poleva:

100 gčokoláda
100 mlsmotana na šľahanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V troche teplého mlieka rozpustíme lyžičku cukru a pridáme droždie. Necháme vzísť kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na pracovnej doske pri izbovej teplote kysnúť.
  2. Keď cesto zdvojnásobilo objem, preložíme ho z misky na jemne pomúčenú pracovnú dosku a rozvaľkáme na hrubší plát.
  3. Pohárom vykrojíme kolieska, do stredu menším pohárikom urobíme dierku a necháme šišky kysnúť ešte pol hodinu.
  4. Potom smažíme z oboch strán v dostatočnom množstve oleja dozlata.
  5. Po vysmažení vrch namočíme do čokoládovej polevy (smotanu ohrejeme a pridáme na kúsky nalámanú čokoládu, ktorú miešaním rozpustíme) a ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť