Najlepšie škoricové osie hniezda s tvarohovou polevou, mäkučké aj na druhý deň.

Recept Najlepšie škoricové osie hniezda s tvarohovou polevou, mäkučké aj na druhý deň.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mäkké sú aj druhý deň, ale neviem, či vám nejaké kúsky ostanú. Ja som musela zopár doslova skryť, aby som mala čo ponúknuť návšteve. Boli fantastické. Určite nabudúce skúsim naplniť napríklad nutelou alebo kakaom. Tvarohová poleva tomu dodala neuveriteľnú chuť. Vyskúšajte. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

830 gpolohrubá múka
8 gsoľ
470 gmlieko
100 gpráškový cukor
170 gmaslo
40 gčerstvé droždie
1 bal.vanilkový cukor

Plnka:

175 gmaslo
175 gpráškový cukor
10 gškorica

Poleva:

250 gjemný tvaroh
3 lyžicepráškový cukor
2 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto dáme do misky a pomocou hnetiaceho háku vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť pri izbovej teplote. Používajte mierne teplé mlieko a vychladnuté rozpustené maslo. 
  2. Vykysnuté cesto rozvaľkáme na tenký plát, ktorý potrieme pripravenou náplňou - maslo izbovej teploty vymiešame so škoricou a cukrom. 
  3. Opatrne zrolujeme a pomocou nite alebo ostrým nožom nakrájem kúsky asi 4 cm široké. Mne vyšlo 18 ks. 
  4. Ukladáme ich na plech vymastený maslom a necháme kysnúť dovtedy, kým nedostaneme dvojnásobný objem.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 15-20 minút - sledujeme.
  6. Po upečení necháme vychladnúť a vrch namočíme do polevy - tvaroh vymiešame s vanilkou a cukrom. Ja som polovicu iba pocákala po povrchu a polovicu (povrch) namočila do polevy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť