Najlepšie rýchle rezy Pribináčik

Recept Najlepšie rýchle rezy Pribináčik

Pridal: Karambola, 4.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Najlepší tvarohový krém, aký som kedy jedla. Dokázala by som ho zjesť celý aj po vyšľahaní, samotný s veľkou lyžicou :) Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS

Pridal: Karambola, 4.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty

SUROVINY

Cesto:

3 ksvajce
3 lyžicehnedý cukor
2 lyžicepolohrubá múka
1 lyžicakakao
1 lyžičkaprášok do pečiva

Krém:

125 gmaslo
podľa chutipráškový cukor
250 mlmlieko
1 bal.vanilkový puding
2 lyžicekryštálový cukor
250 gjemný tvaroh

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčka som vyšľahala s cukrom do tuhej peny, do ktorej som už len vareškou primiešala preosiatu múku zmiešanú s práškom do pečiva a kakaom. Hotové cesto som navrstvila na plech, ktorý som vopred vyložila papierom na pečenie a dala som piecť do vopred vyhriatej rúry. Teplota 180 stupňov a čas cca 15-20 minút. Nepečte príliš dlho, aby sa cesto zbytočne nevysušilo. Po upečení som cesto nechala 10 minút chladnúť a potom som ho z plechu vytiahla a stiahla papier. Krásne sa odlepilo.
  2. V mlieku s dvoma lyžicami cukru klasicky uvaríme vanilkový puding, ktorý necháme vychladnúť. Maslo s práškovým cukrom som mixérom šľahala do peny, po lyžiciach som pridávala puding a úplne na záver som zľahka zamiešala jemný tvaroh.
  3. Krém som naniesla na cesto a pekne uhladila, dala som celý koláč do chladničky stuhnúť na cca 2 hodiny a potom som krájala na trojuholníčky.
  4. Môžete ešte vrch poliať čokoládou alebo posypať strúhanou čokoládou. Ja som robila z čokolády čokoládové srdiečka zdobiacim sáčkom. Iba na papier nakreslíme z rozpustenej čokolády rôzne vzory :)
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť