NajRecept.sk Dezerty Múčniky Najlepšie medové rezy (Fotorecept)
Najlepšie medové rezy (Fotorecept)
Najlepšie medové rezy (Fotorecept)
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   5.9.2021

Najlepšie medové rezy (Fotorecept)

Tradičná pochúťka, ktorej nikto neodolá. Skvelá sladká chuť medu v kombinácii s lahodným krémom je na zožratie. Autor: Mineralka

45 min
Čas prípravy
16 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny

Cesto:

1 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
1 lyžička
jedlá sóda
50 g
palmarín
2 lyžice
plnotučné mlieko
2 lyžice
med
450 g
hladká múka
1 lyžica
kakao

Krém:

400 ml
plnotučné mlieko
2 a 1/2 lyžice
hladká múka
2 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
2 lyžice
práškový cukor
150 g
maslo

Poleva:

100 g
tmavá čokoláda
3 lyžice
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky prísady na cesto okrem múky vypracujeme lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, kým neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto.
  2. Cesto si rozdelíme na 2 časti a urobíme pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať.
  3. Pomocou valčeka opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa ľahšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti.
  4. Každé cesto pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu cca 5-8 minút. Upečené cesto opatrne vyberieme na navlhčenú utierku a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si krém. Kr. a vanilkový cukor spolu s mliekom a múkou varíme ako puding. Keď sa mierne hmota ochladí, pridáme ju do vymixovaného Palmarínu alebo masla s práškovým cukrom a pekne vymiešame mixérom hladký krém. Rozdelíme si ho na 3 časti.
  6. Krém natierame na upečené pláty a vrstvíme. Upečené a vychladnuté pláty som rozrezala na polovicu.
  7. Čokoládu nad parou rozpustíme, pridáme olej a necháme vychladnúť. Mierne vychladnutú čokoládu natrieme na vrchný plát cesta a necháme stuhnúť. Takto navrstvený koláčik necháme odstáť a po niekoľkých hodinách nám pekne stuhne a bude sa dať krájať bez problémov.
  8. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Zbierky receptov

Vyberajte z najlepších receptov na jednom mieste

Viac zbierok
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov