Najlepšie medové rezy (Fotorecept)

Najlepšie medové rezy (Fotorecept)
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičná pochúťka, ktorej nikto neodolá. Skvelá sladká chuť medu v kombinácii s lahodným krémom je na zožratie. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 lyžičkajedlá sóda
50 gpalmarín
2 lyžiceplnotučné mlieko
2 lyžicemed
450 ghladká múka
1 lyžicakakao

Krém:

400 mlplnotučné mlieko
2 a 1/2 lyžicehladká múka
2 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
2 lyžicepráškový cukor
150 gmaslo

Poleva:

100 gtmavá čokoláda
3 lyžiceolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky prísady na cesto okrem múky vypracujeme lopatkou v miske na miernom ohni, pretože musíme cesto najskôr ohriať. Za stáleho miešania, kým neprestane sóda peniť, si vytvoríme hustú hmotu, ktorú odstavíme a pridáme múku. Vymiesime hladké cesto.
  2. Cesto si rozdelíme na 2 časti a urobíme pláty v rovnakej veľkosti. Vaľkáme ho teplé, pretože studené sa nám bude lámať.
  3. Pomocou valčeka opatrne prenesieme cesto na plech (na opačnú stranu plechu, aby sa ľahšie oddelilo po upečení). Cesto na plechu si môžeme orezať, aby sme nemali prebytočné časti.
  4. Každé cesto pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu cca 5-8 minút. Upečené cesto opatrne vyberieme na navlhčenú utierku a necháme vychladnúť.
  5. Pripravíme si krém. Kr. a vanilkový cukor spolu s mliekom a múkou varíme ako puding. Keď sa mierne hmota ochladí, pridáme ju do vymixovaného Palmarínu alebo masla s práškovým cukrom a pekne vymiešame mixérom hladký krém. Rozdelíme si ho na 3 časti.
  6. Krém natierame na upečené pláty a vrstvíme. Upečené a vychladnuté pláty som rozrezala na polovicu.
  7. Čokoládu nad parou rozpustíme, pridáme olej a necháme vychladnúť. Mierne vychladnutú čokoládu natrieme na vrchný plát cesta a necháme stuhnúť. Takto navrstvený koláčik necháme odstáť a po niekoľkých hodinách nám pekne stuhne a bude sa dať krájať bez problémov.
  8. Nakrájame na rezy a podávame. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť