Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka

Recept Najlepšie domáce rožky, mäkké ako pavučinka

Pridal: Jaja79, 11.3.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce domáce pečivo, ktoré je mäkké aj na druhý deň. Zvyknem piecť domáci chlieb, no na domáce rožky som sa odhodlala až teraz. Sú naozaj veľmi dobré. Určite vyskúšajte.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 11.3.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

10 gsušené droždie
1 lyžicakryštálový cukor
100 mlteplé mlieko
100 mlteplá voda
100 mlolej
3 lyžicebiely jogurt
1 ksvajce
500 ghladká múka
1 lyžicasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, sušené droždie a pridáme aj všetky tekuté suroviny.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme na teplom mieste kysnúť asi jednu hodinu.
  3. Po hodine cesto preložíme na pracovnú dosku a rozdelíme na 10 rovnakých častí.
  4. Každú časť rozvaľkáme na tenká plátok (pomáhame si olejom, aby sa na pracovnú dosku nelepili) a zrolujeme.
  5. Ukladáme na plech, na ktorom ich necháme kysnúť ďalšiu pol hodinu a dáme piecť. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov asi 7 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť