Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň

Pridal: Mineralka, 2.9.2021
Kategorie: Pagáče, Pečivo, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Večera, Cuketové recepty, Jednohubky, Narodeniny, Sviatočné pečenie
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Pagáče poznáme zvyčajne oškvarkové/škvarkové, no tentokrát som oškvarky/škvarky zamenila za cuketu. Oplatí sa vyskúšať. Autor: Mineralka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Mineralka, 2.9.2021
Kategorie: Pagáče, Pečivo, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa, Chuťovky, Večera, Cuketové recepty, Jednohubky, Narodeniny, Sviatočné pečenie
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
100 mlmlieko
1/2 kockydroždie
1/2 lyžičkykryštálový cukor
150 gcuketa
2 lyžičkysoľ
300 g (podľa potreby)hladká múka
100 gkyslá smotana
1 ksžĺtok
Ďalej:
2 kscibuľa
2 lyžiceolej
150 gcuketa
1 lyžičkasoľ
50 gmaslo
na potretievajce
- Do cesta som cuketu nastrúhala a nechala chvíľu postáť, aby pustila vodu, ktorú som následne zliala a cuketu v rukách poriadne vyžmýkala.
- Na plnku si pripravíme cuketu, ktorú nastrúhame a osolíme, znova necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu, ktorú zlejeme.
- Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske, navrstvíme 1/3 cuketovej zmesi, preložíme kraje cesta do stredu, rozvaľkáme a takto postup opakujeme 3x - vznikne tak pekne vrstvenie cesta. Nakoniec z cesta rozvaľkáme plát hrubý asi 2 cm, vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech, vrch potreme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší cuketové pagáče, které jsou jako čerstvé i druhý den.
Chcesz przeczytać ten przepis w języku polskim? Zobacz Najlepsze cukiniowe bułeczki, które są świeże również na drugi dzień.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Die besten Zucchini-Pogatschen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide A legjobb cukkinis pogácsa, ami még másnap is olyan friss, mintha aznap készült volna.
KOMENTÁRE K RECEPTU