NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Jednohubky Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň
Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň
Recept Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   2.9.2021

Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň

Pagáče poznáme zvyčajne oškvarkové/škvarkové, no tentokrát som oškvarky/škvarky zamenila za cuketu. Oplatí sa vyskúšať. Autor: Mineralka

55 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
100 ml
mlieko
1/2 kocky
droždie
1/2 lyžičky
kryštálový cukor
150 g
cuketa
2 lyžičky
soľ
300 g (podľa potreby)
hladká múka
100 g
kyslá smotana
1 ks
žĺtok

Ďalej:

2 ks
cibuľa
2 lyžice
olej
150 g
cuketa
1 lyžička
soľ
50 g
maslo
na potretie
vajce
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Klasicky pripravíme kvások, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť pod bavlnenou utierkou pri izbovej teplote.
  2. Do cesta som cuketu nastrúhala a nechala chvíľu postáť, aby pustila vodu, ktorú som následne zliala a cuketu v rukách poriadne vyžmýkala.
  3. Na plnku si pripravíme cuketu, ktorú nastrúhame a osolíme, znova necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu, ktorú zlejeme.
  4. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja dozlata. Necháme vychladnúť, pridáme vyžmýkanú cuketu, rozpustené maslo a soľ a premiešame.
  5. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske, navrstvíme 1/3 cuketovej zmesi, preložíme kraje cesta do stredu, rozvaľkáme a takto postup opakujeme 3x - vznikne tak pekne vrstvenie cesta. Nakoniec z cesta rozvaľkáme plát hrubý asi 2 cm, vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech, vrch potreme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  6. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút - sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár