Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň

Recept Najlepšie cuketové pagáče, ktoré sú ako čerstvé aj na druhý deň
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Pagáče poznáme zvyčajne oškvarkové/škvarkové, no tentokrát som oškvarky/škvarky zamenila za cuketu. Oplatí sa vyskúšať. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

100 mlmlieko
1/2 kockydroždie
1/2 lyžičkykryštálový cukor
150 gcuketa
2 lyžičkysoľ
300 g (podľa potreby)hladká múka
100 gkyslá smotana
1 ksžĺtok

Ďalej:

2 kscibuľa
2 lyžiceolej
150 gcuketa
1 lyžičkasoľ
50 gmaslo
na potretievajce

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Klasicky pripravíme kvások, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké nelepivé cesto, ktoré necháme kysnúť pod bavlnenou utierkou pri izbovej teplote.
  2. Do cesta som cuketu nastrúhala a nechala chvíľu postáť, aby pustila vodu, ktorú som následne zliala a cuketu v rukách poriadne vyžmýkala.
  3. Na plnku si pripravíme cuketu, ktorú nastrúhame a osolíme, znova necháme chvíľu postáť, aby pustila vodu, ktorú zlejeme.
  4. Cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme na troche oleja dozlata. Necháme vychladnúť, pridáme vyžmýkanú cuketu, rozpustené maslo a soľ a premiešame.
  5. Cesto rozvaľkáme na pomúčenej pracovnej doske, navrstvíme 1/3 cuketovej zmesi, preložíme kraje cesta do stredu, rozvaľkáme a takto postup opakujeme 3x - vznikne tak pekne vrstvenie cesta. Nakoniec z cesta rozvaľkáme plát hrubý asi 2 cm, vykrajujeme kolieska, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech, vrch potreme rozšľahaným žĺtkom a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry.
  6. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 20 minút - sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť