Najlepšia zásoba na zimu. Nakladané paradajky s kapustou a mrkvou.

Recept Najlepšia zásoba na zimu. Nakladané paradajky s kapustou a mrkvou.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Stačí otvoriť pohár a máte najlepšiu prílohu k hlavnému jedlu. Výborná pochúťka z domácej zeleniny, ktorá je jednoduchá na prípravu a hodí sa takmer ku každému jedlu. Určite skúste.

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Nálev na 1 pohár s objemom 3 l:

1 hrnčekkryštálový cukor
1 lyžicasoľ
1/2 hrnčekaocot
3 guličkykorenie
3 ksklinček
3 ksnové korenie
kôpor alebo petržlenová vňať

Zelenina:

1 kskapusta
2 ksmrkva
3 kspaprika (kapia)
1 hlávkacesnak
7-8 kgparadajka

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kapustu a mrkvu nastrúhame na strúhadle a poriadne premiešame. Pridáme nakrájanú kapiu.
  2. Pripravíme si veľké poháre (3l) na zaváranie a začneme vrstviť. Na dno pohára navrstvíme zelené bylinky podľa chuti, na bylinky poukladáme paradajky (môžete ich dať vcelku alebo nakrájať na štvrtiny), na paradajky dáme kapustu s mrkvou a takto postup opakujeme, kým naplníme celý pohár.
  3. Do každého pohára pridáme soľ, cukor, ocot, korenie a celé to zalejeme vodou. Do jedného pohára použijeme 1 hrnček cukru, 1 lyžicu soli, polovicu hrnčeka octu, 3 guličky čierneho korenia, 3 klinčeky, 3 zrnká nového korenia.
  4. Poháre uzavrieme a sterilizujeme od bodu varu 12 minút.

VIDEONÁVOD:

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť