NajRecept.sk Pomazánky Vajíčková pomazánka Najlepšia vajíčková nátierka. Vyskúšajte podľa môjho overeného rodinného receptu.
Najlepšia vajíčková nátierka. Vyskúšajte podľa môjho overeného rodinného receptu.
Najlepšia vajíčková nátierka. Vyskúšajte podľa môjho overeného rodinného receptu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   7.6.2024

Najlepšia vajíčková nátierka. Vyskúšajte podľa môjho overeného rodinného receptu.

Klasická vajíčková pomazánka je presne taká lahodná a krémová, ako si pamätáte ešte z detstva z jedální. Jemne ochutená so syrom je ideálna na chlieb alebo pečivo. Rýchla a jednoduchá, vhodná na raňajky aj večeru. Autor: Jana Jančíková

15 min
Čas prípravy
10 min
Čas varenia
Suroviny
6 ks
vajce natvrdo
2 ks
pomazankové maslo
100 ml
majonéza
3 ks
tavený syr
1 lyžička
horčica
kúsok
mäkké maslo
štipka
soľ
štipka
mleté čierne korenie
troška
cesnak
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s maslom a postupne pridávame všetky ostatné suroviny a šľaháme.
  2. Nakoniec pridáme na malé kocky nakrájané bielky a ešte dochutíme soľou.
  3. Podávame najlepšie s čerstvým domácim chlebom.

Tip: Pre bohatšiu chuť môžete pridať strúhaný syr, nakrájané uhorky alebo reďkovky. Ak chcete ľahšiu verziu, nahraďte časť majonézy gréckym jogurtom alebo nízkotučným tvarohom. Pre zaujímavú chuťovú variáciu pridajte trochu karí korenia alebo papriky.

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár