Najlepšia príloha na svete - Plnené zapečené zemiaky

Recept Najlepšia príloha na svete - Plnené zapečené zemiaky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Recept na tieto plnené zapečené zemiaky som našla na internete. Bolo k tomu aj video a tak nás to doma zaujalo, že sme ich museli vyskúšať. Boli fakt vynikajúce a určite sme ich nerobili naposledy. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

8 ksväčší zemiak
300 gkyslá smotana
200 gšunka
korenie
soľ
50 gmaslo
50 ghladká múka
0,5 litramlieko
200 gmozzarella

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 8 väčších zemiakov - celé surové zemiaky aj so šupkou dáme na plech vyložený papierom na pečenie, pokvapkáme ich olivovým olejom a posolíme. Takto pripravené zemiaky vložíme do rúry predhriatej na 200° C a pečieme asi 45 minút. Potom ich vyberieme a necháme chvíľu vychladnúť.
  2. Zemiaky si takto môžeme pokojne pripraviť deň dopredu. Upečeným zemiakom odrežeme vršky a vydlabeme ich tak, aby zostal asi 0,5 cm okraj. Vydlabanú hmotu z 3 zemiakov dáme do jednej misy a roztlačíme.
  3. Pridáme 300g kyslej smotany, 200g šunky, korenie, soľ a premiešame. Touto zmesou naplníme vydlabané zemiaky.
  4. Zvyšok vydlabanej hmoty z 5 zemiakov a zrezané vršky bez šupky dáme do druhej misy, len ich roztlačíme a nanesieme do vymasteného pekáča.
  5. Na to položíme naplnené zemiaky náplňou nadol. Polejeme bešamelom, ktorý pripravíme z 50g masla, 50g hladkej múky a 0,5 litra mlieka. Nakoniec posypeme nastrúhanou mozzarellou (200g).
  6. Dáme zapiecť do predhriatej rúry na 200° C asi na 30 minút.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť