Najlepšia mrkvovo-orechová bábovka

Recept Najlepšia mrkvovo-orechová bábovka

Pridal: Mineralka, 3.7.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Asi storočný recept na túto bábovku bol odložený v mojej starej kuchárskej knižke. Odporúčam vyskúšať každému. Pridávam aj škoricu, je jemná a na prípravu veľmi jednoduchá. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 3.7.2021

Kategorie: Bábovky, Dezerty, Múčniky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

80 gmaslo
115 gcukor
3 ksvajce
1,5 dclmlieko
60 gmleté orechy
300 gmrkva strúhaná
200 ghladká múka
2 lyžičkyprášok do pečiva
2 štipkysóda bicarbonate
2 lyžičkyškorica
kôra z citróna

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäkké maslo vymiešame s cukrom, pridáme žĺtky, vyšľaháme. Pridáme mlieko, očistenú a najemno nastrúhanú mrkvu.
  2. V múke zamiešame prášok do pečiva, sódu a orechy. Bielky vyšľaháme so štipkou soli na pevný sneh. Zamiešame zľahka cesto. Pridáme škoricu, kôru z citróna.
  3. Cesto vylejeme do vymastenej a strúhankou vysypanej bábovkovej formy. Rovnomerne uhladíme.
  4. Pečieme na 180 stupňov asi hodinu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť