Najlepšia kysnutá knedľa

Recept Najlepšia kysnutá knedľa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Nikdy som knedľu nevarila. Vždy som pripravovala túto prílohu iba na pare podľa receptu ešte od mojej mamky. Aj táto je vynikajúca. Určite vyskúšajte. Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

1 hrnček = 250 ml
2 hrnčekyhrubá múka
2 hrnčekypolohrubá múka
1 kockadroždie
600 mlmlieko
1 ksvajce
2 lyžičkysoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do misky preosejeme múku, pridáme droždie, soľ, vajce, mlieko a zamiešame hladké nelepivé cesto, ktoré necháme pod bavlnenou utierkou kysnúť asi pol hodinu.
  2. Po vykysnutí cesto rozdelíme na 4 rovnaké časti, vypracujeme knedľu a necháme na pracovnej doske kysnúť ďalších 20 minút.
  3. V hrnci necháme zovrieť vodu s trochou soli a po vykysnutí opatrne vložíme knedľu. Hrniec zakryjeme pokrievkou a na najslabšom plameni (stupni) varíme 20 minút.
  4. My sme mali k obedu náš obľúbený segedínsky guláš.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
11.11.2020, pepca odpovedať10

Klasika, když se přidá nakrájený suchý rohlík, tak to bude houskový. Takhle je vařím ve vodě i na páře už skoro 50 let a všem chutnají...

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť