NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Najlepšia ,,falošná,, sviečková
Najlepšia ,,falošná,, sviečková
Recept Najlepšia ,,falošná,, sviečková
HeMiShEk HeMiShEk    ·   17.4.2023

Najlepšia ,,falošná,, sviečková

Najlepšia ,,falošná,, sviečková.

Suroviny
1 kg
bravčové stehná
podľa potreby
tuk
1 vrecúško
mrazená zelenina pod sviečkovú
1 ks
cibuľa
1 ks
citrón
1 kocka
masox
1 téglik
šľahačka
1 lyžica
plnotučná horčica
trocha
tymián
podľa potreby
voda
trocha
cukor
soľ, korenie
bobkový list
celé korenie
nové korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso si prešpikujeme, osolíme a okoreníme. Časť slaniny nakrájame okolo mäsa do pekáča. Pridáme časť zeleniny a časť necháme skaramelizovať s cukrom na panvičke. Potom pridáme aj do pekáča.
  2. Pridáme nakrájanú cibuľu, bobkový list, korenie celé a nové korenie. Pridáme aj trochu tymiánu a nakrájané kolieska citróna aj so šupkou.
  3. V troške vody rozmiešame masox a nalejeme do pekáča. Dáme piecť. Každá rúra pečie inak takže nebudem písať ako dlho to tam necháme.
  4. Akonáhle máme upečené, vytiahneme mäso a vyberieme guličky korenia, citrón a bobkový list. Dáme zeleninu do hrnca a všetko rozmixujeme. Privedieme do varu a nalejeme tam šľahačku. Pridáme trochu horčice. Môžeme dochutiť trochou šťavy z citróna.
  5. Podávame s knedľou a brusnicami. Prajem dobrú chuť.=)
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár