NajRecept.sk Sviatočné pečenie Narodeniny Najlepší tvarohový krémeš
Najlepší tvarohový krémeš
Recept Najlepší tvarohový krémeš
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Emília Raganová    ·   21.10.2020

Najlepší tvarohový krémeš

U nás doma veľmi obľúbený zákusok. Takýto druh zákuskov pečiem hlavne na významnú udalosť, akou sú narodeniny alebo výročie. Je jednoduchý na prípravu a dovolím si povedať, že tento zákusok zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Autor: Milka

50 min
Čas prípravy
45 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

400 g
polohrubá múka
200 g
práškový cukor
1 bal.
kypriaci prášok
1 ks
vajce
1 ks
žĺtok
200 g
maslo

Krém:

500 g
tvaroh
120 g
práškový cukor
5 dl
mlieko
1 dl
olej
1 bal.
vanilkový puding
1/2 bal.
vanilkový puding
1 ks
vajce
4 ks
žĺtok

Sneh:

6 ks
bielok
8 lyžíc
kryštálový cukor
štipka
soľ
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov, vymažeme plech, vysypeme polohrubou múkou.
  2. Zo všetkých surovín na cesto si vypracujeme v miske hladké cesto a dáme ho na plech a malým valčekom ho rozvaľkáme až po okraje.
  3. Krém pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe, aby sa dobre spojili. Takto pripravenú krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto uložené na plechu.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte cca 5 minút, kým nezačnú jemne hnednúť okraje.
  5. Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, cukru a štipky soli.
  6. Po upečení plech vyberieme z rúry.
  7. Sneh navrstvíme na celý povrch koláča.
  8. Ozdobnou stierkou alebo lyžicou sneh upravíme, aby nebol rovný.
  9. Vložíme späť do rúry dopiecť pri teplote 150 stupňov približne asi 15 minút, kým nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť.
  10. Necháme mierne vychladnúť, koláč sa sám odlepí od okrajov.
  11. Nakrájame na kúsky a podávame.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár