Najlepší tvarohový krémeš

Recept Najlepší tvarohový krémeš
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

U nás doma veľmi obľúbený zákusok. Takýto druh zákuskov pečiem hlavne na významnú udalosť, akou sú narodeniny alebo výročie. Je jednoduchý na prípravu a dovolím si povedať, že tento zákusok zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

400 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
1 bal.kypriaci prášok
1 ksvajce
1 ksžĺtok
200 gmaslo

Krém:

500 gtvaroh
120 gpráškový cukor
5 dlmlieko
1 dlolej
1 bal.vanilkový puding
1/2 bal.vanilkový puding
1 ksvajce
4 ksžĺtok

Sneh:

6 ksbielok
8 lyžíckryštálový cukor
štipkasoľ

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov, vymažeme plech, vysypeme polohrubou múkou.
  2. Zo všetkých surovín na cesto si vypracujeme v miske hladké cesto a dáme ho na plech a malým valčekom ho rozvaľkáme až po okraje.
  3. Krém pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe, aby sa dobre spojili. Takto pripravenú krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto uložené na plechu.
  4. Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte cca 5 minút, kým nezačnú jemne hnednúť okraje.
  5. Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, cukru a štipky soli.
  6. Po upečení plech vyberieme z rúry.
  7. Sneh navrstvíme na celý povrch koláča.
  8. Ozdobnou stierkou alebo lyžicou sneh upravíme, aby nebol rovný.
  9. Vložíme späť do rúry dopiecť pri teplote 150 stupňov približne asi 15 minút, kým nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť.
  10. Necháme mierne vychladnúť, koláč sa sám odlepí od okrajov.
  11. Nakrájame na kúsky a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť