Najlepší tvarohový krémeš

Pridal: Emília Raganová, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
U nás doma veľmi obľúbený zákusok. Takýto druh zákuskov pečiem hlavne na významnú udalosť, akou sú narodeniny alebo výročie. Je jednoduchý na prípravu a dovolím si povedať, že tento zákusok zvládne pripraviť aj začiatočník v pečení. Autor: Milka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Emília Raganová, 21.10.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Dezerty, Múčniky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
400 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
1 bal.kypriaci prášok
1 ksvajce
1 ksžĺtok
200 gmaslo
Krém:
500 gtvaroh
120 gpráškový cukor
5 dlmlieko
1 dlolej
1 bal.vanilkový puding
1/2 bal.vanilkový puding
1 ksvajce
4 ksžĺtok
Sneh:
6 ksbielok
8 lyžíckryštálový cukor
štipkasoľ
- Rúru si vyhrejeme na 200 stupňov, vymažeme plech, vysypeme polohrubou múkou.
- Zo všetkých surovín na cesto si vypracujeme v miske hladké cesto a dáme ho na plech a malým valčekom ho rozvaľkáme až po okraje.
- Krém pripravíme tak, že všetky suroviny zmiešame v jednej nádobe, aby sa dobre spojili. Takto pripravenú krémovú zmes rovnomerne vylejeme na cesto uložené na plechu.
- Vložíme do vyhriatej rúry a pečieme na 200 stupňoch cca 25 minút. Potom teplotu znížime na 150 stupňov a pečieme ešte cca 5 minút, kým nezačnú jemne hnednúť okraje.
- Medzitým si vyšľaháme tuhý sneh z bielkov, cukru a štipky soli.
- Po upečení plech vyberieme z rúry.
- Sneh navrstvíme na celý povrch koláča.
- Ozdobnou stierkou alebo lyžicou sneh upravíme, aby nebol rovný.
- Vložíme späť do rúry dopiecť pri teplote 150 stupňov približne asi 15 minút, kým nezačne sneh na povrchu jemne hnednúť.
- Necháme mierne vychladnúť, koláč sa sám odlepí od okrajov.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší tvarohový krémeš.
KOMENTÁRE K RECEPTU