NajRecept.sk Dezerty Štrúdle a záviny Najlepší recept na krehké orechovníky. Hotové bez kysnutia a na stole sú za menej ako hodinu.
Najlepší recept na krehké orechovníky. Hotové bez kysnutia a na stole sú za menej ako hodinu.
Najlepší recept na krehké orechovníky. Hotové bez kysnutia a na stole sú za menej ako hodinu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   13.5.2023

Najlepší recept na krehké orechovníky. Hotové bez kysnutia a na stole sú za menej ako hodinu.

Keď som objavila recept na tieto krehké orechové záviny, ktoré sú raz dva hotové, bez kysnutia a dlhého čakania, hneď som si ho zamilovala. Cesto je úplne krehké, chutné, dobre sa s ním pracuje, proste ideál. A najlepšie je, že už za hodinu je všetko hotové a vy si môžete koláč vychutnať.

35 min
Čas prípravy
35 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
200 g
maslo
50 g
kryštálový cukor
200 g
kyslá smotana
1 ks
kypriaci prášok do pečiva
1 ks
vajce

Náplň:

250 g
mleté vlašské orechy
200 g
kryštálový cukor
1 ks
vanilkový cukor
podľa chuti
škorica
2-3 lyžice
mlieko
1 ks
bielok
1 ks
žĺtok na potretie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Preosejeme múku a zmiešame s kypriacim práškom.
  2. Do zmesi nastrúhame maslo a zmiešame s cukrom, smotanou a vajíčkom. Vypracujeme nelepivé cesto, ktoré dáme odpočívať na 15-20 min do chladničky.
  3. Kým je cesto v chladničke, pripravíme si plnku z orechov, cukru, vanilkového cukru, bielka, škorice a 2-3 lyžíc mlieka na zvláčnenie.
  4. Cesto vyvaľkáme, potrieme plnkou, zrolujeme, nakrájame na 5-7cm rolky, dáme na vymastený a múkou vysypaný plech a každý kúsok potrieme žĺtkom.
  5. Pečieme 30-35 minút na 180°C.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár