NajRecept.sk Pečivo Sendviče a bagety Najlepší recept na domáce celozrnné sendviče. Zaručene sa vydaria a lepšie ste nejedli.
Najlepší recept na domáce celozrnné sendviče. Zaručene sa vydaria a lepšie ste nejedli.
Najlepší recept na domáce celozrnné sendviče. Zaručene sa vydaria a lepšie ste nejedli.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mishenka Mishenka    ·   15.5.2023

Najlepší recept na domáce celozrnné sendviče. Zaručene sa vydaria a lepšie ste nejedli.

Skúste raz pre návštevu či rodinu pripraviť vlastné pečivo na obložené chlebíky. Tento recept robím pravidelne, všetci sú z výsledku vždy nadšení a už som si ich rozmaznala natoľko, že ak náhodou sendvič kúpim v obchode, frflú.

25 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
300 g
biela hladká múka
200 g
celozrnná múka
125 ml
voda
125 ml
mlieko
1 lyžička
soľ
1 lyžica
kryštálový cukor
50 g
mäkké maslo
1/2 ks
droždie
1 ks
vajce na potretie
podľa chuti
sezam
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z mlieka, cukru a droždia urobíme kvások.
  2. Kvások zmiešame s vodou, múkami, mäkkým maslom, soľou a vypracujeme cesto, ktoré necháme asi hodinu vykysnúť.
  3. Vyformujeme dva sendviče, ktoré potrieme vajíčkom, posypeme sezamom, narežeme a necháme 15-20 min podkysnúť. Nebojte sa ich vytvarovať na dlhé na prvý pohľad tenké šúľky, oni dosť podkysnú ešte, zhruba na dvojnásobok, a budú akurát.
  4. Pečieme 20 minút na 200°C.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár