Najlepší opitý Izidor - krém bez šľahania nad parou

Recept Najlepší opitý Izidor - krém bez šľahania nad parou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičný opitý Izidor sa pripravuje tak, že krém šľaháte vo vodnom kúpeli. Je to náročnejšie na prípravu a tak som skúsila recept, kde sa krém pripravuje oveľa jednoduchšie. Je fantastický. Skúste. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

150 gpráškový cukor
150 gmaslo
4 ksvajce
120 gmleté vlašské orechy
70 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžicakakao

Orechová vrstva:

200 gmleté vlašské orechy
podľa chutipráškový cukor
150 mlrum
1 bal.vanilkový cukor

Krém:

300 mlmlieko
1 bal.Zlatý klas
2 lyžicekakao
1 ksžĺtok
300 gmaslo
5 lyžíckryštálový cukor

Ďalej:

podľa chutidžem
podľa potrebyčokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky s cukrom a maslom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, múku s práškom do pečiva a kakao. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ich primiešame k žĺtkovej hmote.
  2. Pripravené cesto navrstvíme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme. 
  3. Orechovú vrstvu pripravíme tak, že orechy zmiešame s cukrom, rumom a vanilkou. Rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto, ktoré sme potreli džemom.
  4. Na orechovú vrstvu natrieme krém - v mlieku rozpustíme cukor, pridáme zlatý klas alebo vanilkový puding, žĺtok a kakao. Uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom ho po lyžiciach pridávame k vyšľahanému maslu.
  5. Vrch celého koláča polejeme čokoládovou polevou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť