Najlepší opitý Izidor - krém bez šľahania nad parou

Pridal: Jaja79, 21.1.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Dezerty, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Veľká Noc
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičný opitý Izidor sa pripravuje tak, že krém šľaháte vo vodnom kúpeli. Je to náročnejšie na prípravu a tak som skúsila recept, kde sa krém pripravuje oveľa jednoduchšie. Je fantastický. Skúste. Autor: Jaja
FOTKA OD VÁS
Pridal: Jaja79, 21.1.2021
Kategorie: Sviatočné pečenie, Narodeniny, Koláče, Zákusky, Dezerty, Vianoce, Múčniky, Koláče, keksíky, sušienky, Veľká Noc
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
150 gpráškový cukor
150 gmaslo
4 ksvajce
120 gmleté vlašské orechy
70 gpolohrubá múka
1 bal.prášok do pečiva
1 lyžicakakao
Orechová vrstva:
200 gmleté vlašské orechy
podľa chutipráškový cukor
150 mlrum
1 bal.vanilkový cukor
Krém:
300 mlmlieko
1 bal.Zlatý klas
2 lyžicekakao
1 ksžĺtok
300 gmaslo
5 lyžíckryštálový cukor
Ďalej:
podľa chutidžem
podľa potrebyčokoládová poleva
- Žĺtky s cukrom a maslom vyšľaháme do peny. Pridáme orechy, múku s práškom do pečiva a kakao. Bielky vyšľaháme na tuhý sneh a opatrne ich primiešame k žĺtkovej hmote.
- Pripravené cesto navrstvíme na plech s papierom na pečenie a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu - sledujeme.
- Orechovú vrstvu pripravíme tak, že orechy zmiešame s cukrom, rumom a vanilkou. Rovnomerne rozotrieme na vychladnuté cesto, ktoré sme potreli džemom.
- Na orechovú vrstvu natrieme krém - v mlieku rozpustíme cukor, pridáme zlatý klas alebo vanilkový puding, žĺtok a kakao. Uvaríme hustý puding, ktorý za občasného miešania necháme vychladnúť. Potom ho po lyžiciach pridávame k vyšľahanému maslu.
- Vrch celého koláča polejeme čokoládovou polevou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejlepší opilý Izidor - krém bez šlehání nad párou.
KOMENTÁRE K RECEPTU