Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku

Recept Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jemný, krehký a veľmi chutný koláč, ktorý bude mať veľký úspech hlavne k šálke čaju alebo kávy. Cesto podobné klasickému krehkému, ale oveľa chutnejšie vďaka maslu a menšiemu množstvu múky, jablková vrstva je poriadne šťavnatá a na vrchu sladký kokosový sneh, ktorý sa rozplýva na jazyku. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

300 gpolohrubá múka
200 gmaslo
200 gpráškový cukor
6 ksžĺtok
1/2 bal.prášok do pečiva
200 mlmlieko
1 kscitrónová kôra

Jablková vrstva:

1 kgjablko
5 lyžicekryštálový cukor
1 bal.banánový puding
100 ghrozienka
3 lyžicerum
1 bal.škoricový cukor

Sneh:

6 ksbielok
1 lyžicecitrónová šťava
150 gkryštálový cukor
5 lyžicekokos

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Maslo, práškový cukor, citrónovú kôru a žĺtky vyšľaháme do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Vyšľaháme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech, pekne uhladíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
  2. V hrnci zmiešame nastrúhané jablká s cukrom, pridáme pudingový prášok, rum a hrozienka. Ja som tentoraz hrozienka vynechala. Takto premiešané jablká dusíme domäkka.
  3. Následne jablká navrstvíme na predpečené cesto, pekne uhladíme, posypeme škoricou a na vrch navrstvíme kokosový sneh (bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do tuhej peny a na záver už len vareškou primiešame kokos).
  4. Dáme piecť ešte na pol hodinu, kým sneh nezíska zlatú farbu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť