NajRecept.sk Dezerty Koláče Jablkový koláč Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku
Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku
Recept Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   8.2.2021

Najlepší jablkový koláč s kokosovou penou, ktorý sa rozplýva na jazyku

Jemný, krehký a veľmi chutný koláč, ktorý bude mať veľký úspech hlavne k šálke čaju alebo kávy. Cesto podobné klasickému krehkému, ale oveľa chutnejšie vďaka maslu a menšiemu množstvu múky, jablková vrstva je poriadne šťavnatá a na vrchu sladký kokosový sneh, ktorý sa rozplýva na jazyku. Autor: Marta

35 min
Čas prípravy
60 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

300 g
polohrubá múka
200 g
maslo
200 g
práškový cukor
6 ks
žĺtok
1/2 bal.
prášok do pečiva
200 ml
mlieko
1 ks
citrónová kôra

Jablková vrstva:

1 kg
jablko
5 lyžice
kryštálový cukor
1 bal.
banánový puding
100 g
hrozienka
3 lyžice
rum
1 bal.
škoricový cukor

Sneh:

6 ks
bielok
1 lyžice
citrónová šťava
150 g
kryštálový cukor
5 lyžice
kokos
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Maslo, práškový cukor, citrónovú kôru a žĺtky vyšľaháme do peny, postupne pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva a mlieko. Vyšľaháme hladké cesto, ktoré rozotrieme na plech, pekne uhladíme a dáme piecť. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi pol hodinu.
  2. V hrnci zmiešame nastrúhané jablká s cukrom, pridáme pudingový prášok, rum a hrozienka. Ja som tentoraz hrozienka vynechala. Takto premiešané jablká dusíme domäkka.
  3. Následne jablká navrstvíme na predpečené cesto, pekne uhladíme, posypeme škoricou a na vrch navrstvíme kokosový sneh (bielky vyšľaháme s cukrom a citrónovou šťavou do tuhej peny a na záver už len vareškou primiešame kokos).
  4. Dáme piecť ešte na pol hodinu, kým sneh nezíska zlatú farbu.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár