Najjemnejšie jednoduché domáce rožky

Recept Najjemnejšie jednoduché domáce rožky

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

FOTKA OD VÁS
Recept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožky
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Minulo sa vám doma pečivo a nechce sa vám do obchodu? Pripravte domáce rožky a verte, že z obchodu ich už nikdy nekúpite.

FOTKA OD VÁS
Recept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožkyRecept Najjemnejšie jednoduché domáce rožky

Pridal: NajLucka, 12.3.2021

Kategorie: Rohlíky, Pečivo

SUROVINY

1 kghladká múka
250 mlolej
600 mlmlieko
2 kockydroždie
1 lyžicakryštálový cukor
2 lyžicesoľ
na posypaniesezam alebo rasca

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. 200 ml mlieka ohrejeme, pridáme vrchovatú lyžicu cukru a necháme cukor rozpustiť. Keď je cukor rozpustený, pridáme dve kocky droždia a necháme vzísť kvások.
  2. Do väčšej misky preosejeme múku, pridáme olej, zvyšné mlieko, soľ a kvások. Spracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste.
  3. Vykysnuté cesto opäť spracujeme a necháme kysnúť. Z vykysnutého cesta oddelíme menšie kúsky - oddelíme približne rovnaké kúsky a spracujeme do guľôčky (35 - 40 ks).
  4. Každú guličku rozvaľkáme na tenký plát, ktorý zrolujeme do tvaru rožka. Rožky preložíme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme ich na plechu chvíľu kysnúť.
  5. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 220 stupňov cca 10-12 minút. Pred pečením ich môžete potrieť olejom, rozšľahaným vajíčkom alebo teplým mliekom, posypať rascou alebo sezamom.
  6. Upečené rožky zakryjeme vlhkou utierkou a necháme stáť 4-5 minút.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

jako testo super rohliky taky avsak kdybych to mela pect na tolik stupnu a minut tak ty rohliky skonci rovnou v kosi.takze max.200,a 8 min pokud rohliky mit chcete....jinak pro ty kdo to chteji mit presne odvazene 6g cca 33 kusu...to uz zalezi na kazdem...tak pekny den

diky

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť