Najjednoduchšie piškótové cesto na koláče a torty

Recept Najjednoduchšie piškótové cesto na koláče a torty
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Už ste určite skúšali veľa receptov na prípravu základného cesta na koláče alebo torty. Tento je najjednoduchší a určite sa vám podarí aj keď ste začiatočníčka v pečení.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Budeme potrebovať (1 hrnček = 200ml):

1 hrnčekkryštálový cukor
1 hrnčekpolohrubá múka
4 ksvajce
1/2 bal.vanilkový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vaječné bielky oddelíme od žĺtkov. Bielka vyšľaháme do peny, postupne pridávame vanilkový a kryštálový cukor. Keď dostaneme lesklú hustú penu, postupne pridávame po jednom žĺtku.
  2. Múku preosejeme cez jemné sitko a vareškou ju primiešame do peny (vareškou vmiešame múku veľmi jemne, aby nepadla pena).
  3. Hmotu navrstvíme na tukom vymastenú a múkou vysypanú formu alebo plech a pečieme pri teplote 190 stupňov cca 20-25 minút.
  4. Hlavným pravidlom pri pečení piškótu je neotvárať dvierka na rúre. Po upečení plech vyberieme a opatrne cesto vyberieme. Necháme vychladnúť pri izbovej teplote.

Zdroj: Vk

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť