Najjednoduchšie parížske rožteky

Recept Najjednoduchšie parížske rožteky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento recept som si vypýtala od kolegyne v práci. Vždy som obdivovala jej rožteky, ktoré vyzerali tak luxusne, až som sa bála vyskúšať ich. Ale odhodlala som sa a musím povedať, že neboli tak pekné ako jej, ale chuťovo boli na jedničku i s hviezdičkou. S receptom sa podelím aj s vami:) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Základ:

1 ksvajce
100 gpráškový cukor
100 gmleté vlašské orechy
1 lyžicahladká múka

Krém:

1 ksvajce
40 gkryštálový cukor
10 gkakao
80 ghera alebo maslo

Poleva:

čokoláda na varenie
olej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si všetky suroviny na cesto a spolu ich vymiešame do jednotnej hmoty. Hmotu preložíme do vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, striekame tyčinky.
  2. Tyčinky pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme, závisí to od rúry a, samozrejme, na veľkosti tyčiniek.
  3. Kým sa tyčinky pečú, pripravíme si plnku. Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Následne vmiešame maslo alebo stužený tuk Heru a preložíme do cukrárskeho vrecka. Nastriekame na tyčinky a dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Když tyčinky pořádně ztuhly, vrch máčíme v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali trochu oleje.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť