NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Parížske rožky Najjednoduchšie parížske rožteky
Najjednoduchšie parížske rožteky
Recept Najjednoduchšie parížske rožteky
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   10.10.2020

Najjednoduchšie parížske rožteky

Tento recept som si vypýtala od kolegyne v práci. Vždy som obdivovala jej rožteky, ktoré vyzerali tak luxusne, až som sa bála vyskúšať ich. Ale odhodlala som sa a musím povedať, že neboli tak pekné ako jej, ale chuťovo boli na jedničku i s hviezdičkou. S receptom sa podelím aj s vami:) Autor: Triniti

Suroviny

Základ:

1 ks
vajce
100 g
práškový cukor
100 g
mleté vlašské orechy
1 lyžica
hladká múka

Krém:

1 ks
vajce
40 g
kryštálový cukor
10 g
kakao
80 g
hera alebo maslo

Poleva:

čokoláda na varenie
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Pripravíme si všetky suroviny na cesto a spolu ich vymiešame do jednotnej hmoty. Hmotu preložíme do vrecka a striekame na plech, ktorý sme vyložili papierom na pečenie, striekame tyčinky.
  2. Tyčinky pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 160 stupňov cca pol hodinu, ale sledujeme, závisí to od rúry a, samozrejme, na veľkosti tyčiniek.
  3. Kým sa tyčinky pečú, pripravíme si plnku. Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom a pridáme kakao. Potom odstavíme a necháme mierne vychladnúť.
  4. Následne vmiešame maslo alebo stužený tuk Heru a preložíme do cukrárskeho vrecka. Nastriekame na tyčinky a dáme do chladničky stuhnúť.
  5. Když tyčinky pořádně ztuhly, vrch máčíme v rozpuštěné čokoládě, do které jsme přidali trochu oleje.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár