NajRecept.sk Dezerty Rolády Sladké rolády Najjednoduchšia čokoládová roláda
Najjednoduchšia čokoládová roláda
Recept Najjednoduchšia čokoládová roláda
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Mineralka Mineralka    ·   25.11.2020

Najjednoduchšia čokoládová roláda

Jednoduchá roláda, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Ak čakáte návštevu, určite im prichystajte niečo sladké pod zub.

Suroviny
4 ks
vajce
4 lyžice
voda
120 g
kryštálový cukor
165 g
hladká múka

Krém:

350 ml
mlieko
110 g
kryštálový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
40 g
zlatý klas/vanilkový puding
200 g
maslo
podľa chuti
kakao

Na ozdobu:

čokoláda
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 lyžice vody a nakoniec vareškou striedavo primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a hladkú múku.
  2. Cesto vylejeme na papier na pečenie a rozotrieme tak, aby sme dostali tenkú vrstvu. Preložíme na otočný plech.
  3. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 10 minút. Upečený plát zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
  4. Z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila kôra.
  5. Do vychladnutého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a do hotového krému zamiešame kakao.
  6. Kakaovým krémom potrieme plát cesta a zrolujeme. Stuhnutú roládu polejeme rozpustenou čokoládou a nakrájame na rezy.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár