Najjednoduchšia čokoládová roláda

Recept Najjednoduchšia čokoládová roláda

Pridal: Mineralka, 25.11.2020

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Múčniky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Jednoduchá roláda, ktorú zvládnu pripraviť aj začiatočníčky v pečení. Ak čakáte návštevu, určite im prichystajte niečo sladké pod zub.

FOTKA OD VÁS

Pridal: Mineralka, 25.11.2020

Kategorie: Rolády, Sladké rolády, Dezerty, Múčniky

SUROVINY

4 ksvajce
4 lyžicevoda
120 gkryštálový cukor
165 ghladká múka

Krém:

350 mlmlieko
110 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
40 gzlatý klas/vanilkový puding
200 gmaslo
podľa chutikakao

Na ozdobu:

čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme 4 lyžice vody a nakoniec vareškou striedavo primiešame vyšľahaný sneh z bielkov a hladkú múku.
  2. Cesto vylejeme na papier na pečenie a rozotrieme tak, aby sme dostali tenkú vrstvu. Preložíme na otočný plech.
  3. Pečieme pri teplote 220 stupňov cca 10 minút. Upečený plát zrolujeme do utierky a necháme vychladnúť.
  4. Z mlieka, cukru, vanilky a zlatého klasu uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Občas premiešame, aby sa nevytvorila kôra.
  5. Do vychladnutého pudingu zašľaháme zmäknuté maslo a do hotového krému zamiešame kakao.
  6. Kakaovým krémom potrieme plát cesta a zrolujeme. Stuhnutú roládu polejeme rozpustenou čokoládou a nakrájame na rezy.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť