NajRecept.sk Dezerty Koláče Najdokonalejšie medové rezy so salkom
Najdokonalejšie medové rezy so salkom
Recept Najdokonalejšie medové rezy so salkom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   1.2.2021

Najdokonalejšie medové rezy so salkom

S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte. Vynikajúci dezert, ktorý môžete pripraviť aj na Veľkú noc. Rodinka vás určite pochváli za super výber. Autor: Triniti

65 min
Čas prípravy
32 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

600 g
hladká múka
200 g
práškový cukor
2 lyžice
rum
2 ks
vajce
2 ks
žĺtok
2 lyžičky
jedlá sóda
2 lyžice
tekutý med
100 g
maslo

Krém:

1 l
mlieko
250 g
maslo
2 lyžice
hladká múka
3 ks
žĺtok
150 g
kryštálový cukor
2 bal.
vanilkový puding
2-3 lyžice
rum
300 g
karamelové salko

Poleva:

podľa potreby
čokoládová poleva
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najskôr si upečieme medové pláty. Všetky suché suroviny preosejeme do misky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke pol hodinu.
  2. Odležané cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý kúsok rozvaľkáme na tenký plát, ktorý upečieme na spodnej strane plechu, kde sme rozložili papier na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 8 minút - sledujeme.
  3. Po upečení pláty ihneď stiahneme z horúceho plechu na rovnú plochu.
  4. Krém:
    Do mlieka pridáme cukor, hladkú múku, vanilkový puding a žĺtky. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme s rumom, pridáme postupne vychladnutý puding.
  5. Prvý plát cesta potrieme polovicou vanilkového krému, položíme druhý plát, ktorý potrieme karamelovým salkom, položíme tretí plát cesta, natrieme zvyšný krém a uložíme posledný plát cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
  6. Medové pláty sú najlepšie až na ďalší deň. Zvlhnú a rezy sú lahodne jemné.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár