Najdokonalejšie medové rezy so salkom

Recept Najdokonalejšie medové rezy so salkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

S týmto zákuskom nikdy nič nepokazíte. Vynikajúci dezert, ktorý môžete pripraviť aj na Veľkú noc. Rodinka vás určite pochváli za super výber. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

600 ghladká múka
200 gpráškový cukor
2 lyžicerum
2 ksvajce
2 ksžĺtok
2 lyžičkyjedlá sóda
2 lyžicetekutý med
100 gmaslo

Krém:

1 lmlieko
250 gmaslo
2 lyžicehladká múka
3 ksžĺtok
150 gkryštálový cukor
2 bal.vanilkový puding
2-3 lyžicerum
300 gkaramelové salko

Poleva:

podľa potrebyčokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Najskôr si upečieme medové pláty. Všetky suché suroviny preosejeme do misky, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať v chladničke pol hodinu.
  2. Odležané cesto rozdelíme na 4 rovnaké diely. Každý kúsok rozvaľkáme na tenký plát, ktorý upečieme na spodnej strane plechu, kde sme rozložili papier na pečenie. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 8 minút - sledujeme.
  3. Po upečení pláty ihneď stiahneme z horúceho plechu na rovnú plochu.
  4. Krém:
    Do mlieka pridáme cukor, hladkú múku, vanilkový puding a žĺtky. Uvaríme hustý puding, ktorý necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Maslo vyšľaháme s rumom, pridáme postupne vychladnutý puding.
  5. Prvý plát cesta potrieme polovicou vanilkového krému, položíme druhý plát, ktorý potrieme karamelovým salkom, položíme tretí plát cesta, natrieme zvyšný krém a uložíme posledný plát cesta. Vrch polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť.
  6. Medové pláty sú najlepšie až na ďalší deň. Zvlhnú a rezy sú lahodne jemné.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť