NajRecept.sk Čásť dňa Obed, Hlavné jedlo Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia
Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia
Recept Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Marta Mlyn    ·   23.6.2021

Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Karfiol je vynikajúca zelenina, ktorú som zvykla pripravovať iba vyprážaním. Klasicky som ho obalila v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka a strúhanka) a vysmažila v rozpálenom oleji dozlatista. Hľadala som na internete rôzne inšpirácie ako pripraviť karfiol, pretože sme doma nemali vôbec chuť na vyprážaný a našla som tento recept, ktorý som si trochu poupravila podľa seba a vznikol najlepší karfiol, aký som kedy jedla. Je naozaj chrumkavý a pripravený bez vyprážania. Autor: Marta

Suroviny
1 ks
karfiol
2/3 hrnčeka
strúhanka
1/2 hrnčeka
strúhaný syr
2 strúčiky
cesnak
1 lyžička
červená mletá paprika
2 ks
vajce
podľa chuti
soľ
podľa chuti
korenie
podľa potreby
olej
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Karfiol rozdelíme na ružičky a klasickým spôsobom uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. V druhej miske zmiešame strúhanku s nastrúhaným syrom, prelisovaným cesnakom (je asi lepšie použiť sušený cesnak, aby zmes bola sypká), soľou, korením a červenou mletou paprikou a v druhej miske vyšľaháme vidličkou vajíčka.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  4. Karfiol najskôr obalíme vo vajíčku a potom v sypkej zmesi. Takto obalený karfiol ukladáme na plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15-20 minút, kým nezíska karfiol zlatú farbu.
  5. Ja som ešte pred pečením karfiol pokvapkala olejom, ale nemusíte, ako chcete.
  6. Príloha - klasické varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.
Komentáre k receptu
Vojtas    ·   30.4.2022   ·   Odpovedať   ·  

Prolisovaný česnek můžete přidat i do vajíčka

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár