Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Pridal: Marta Mlyn, 23.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Karfiol je vynikajúca zelenina, ktorú som zvykla pripravovať iba vyprážaním. Klasicky som ho obalila v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka a strúhanka) a vysmažila v rozpálenom oleji dozlatista. Hľadala som na internete rôzne inšpirácie ako pripraviť karfiol, pretože sme doma nemali vôbec chuť na vyprážaný a našla som tento recept, ktorý som si trochu poupravila podľa seba a vznikol najlepší karfiol, aký som kedy jedla. Je naozaj chrumkavý a pripravený bez vyprážania. Autor: Marta
FOTKA OD VÁS
Pridal: Marta Mlyn, 23.6.2021
Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa
SUROVINY
1 kskarfiol
2/3 hrnčekastrúhanka
1/2 hrnčekastrúhaný syr
2 strúčikycesnak
1 lyžičkačervená mletá paprika
2 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa potrebyolej
- Karfiol rozdelíme na ružičky a klasickým spôsobom uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
- V druhej miske zmiešame strúhanku s nastrúhaným syrom, prelisovaným cesnakom (je asi lepšie použiť sušený cesnak, aby zmes bola sypká), soľou, korením a červenou mletou paprikou a v druhej miske vyšľaháme vidličkou vajíčka.
- Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
- Karfiol najskôr obalíme vo vajíčku a potom v sypkej zmesi. Takto obalený karfiol ukladáme na plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15-20 minút, kým nezíska karfiol zlatú farbu.
- Ja som ešte pred pečením karfiol pokvapkala olejom, ale nemusíte, ako chcete.
- Príloha - klasické varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Nejchutnější způsob jak připravit květák bez smažení.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Der beste und schmackhafteste Blumenkohl aus dem Backofen an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide A legjobb tepsiben sült karfiol.
Prolisovaný česnek můžete přidat i do vajíčka