Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Recept Najchutnejší spôsob ako pripraviť karfiol bez smaženia

Pridal: Marta Mlyn, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Karfiol je vynikajúca zelenina, ktorú som zvykla pripravovať iba vyprážaním. Klasicky som ho obalila v trojobale (hladká múka, rozšľahané vajíčka a strúhanka) a vysmažila v rozpálenom oleji dozlatista. Hľadala som na internete rôzne inšpirácie ako pripraviť karfiol, pretože sme doma nemali vôbec chuť na vyprážaný a našla som tento recept, ktorý som si trochu poupravila podľa seba a vznikol najlepší karfiol, aký som kedy jedla. Je naozaj chrumkavý a pripravený bez vyprážania. Autor: Marta

FOTKA OD VÁS

Pridal: Marta Mlyn, 23.6.2021

Kategorie: Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

1 kskarfiol
2/3 hrnčekastrúhanka
1/2 hrnčekastrúhaný syr
2 strúčikycesnak
1 lyžičkačervená mletá paprika
2 ksvajce
podľa chutisoľ
podľa chutikorenie
podľa potrebyolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Karfiol rozdelíme na ružičky a klasickým spôsobom uvaríme v osolenej vode do polomäkka. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a necháme odkvapkať.
  2. V druhej miske zmiešame strúhanku s nastrúhaným syrom, prelisovaným cesnakom (je asi lepšie použiť sušený cesnak, aby zmes bola sypká), soľou, korením a červenou mletou paprikou a v druhej miske vyšľaháme vidličkou vajíčka.
  3. Pripravíme si plech, ktorý vyložíme papierom na pečenie.
  4. Karfiol najskôr obalíme vo vajíčku a potom v sypkej zmesi. Takto obalený karfiol ukladáme na plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry. Pečieme pri teplote 200 stupňov asi 15-20 minút, kým nezíska karfiol zlatú farbu.
  5. Ja som ešte pred pečením karfiol pokvapkala olejom, ale nemusíte, ako chcete.
  6. Príloha - klasické varené zemiaky s maslom a petržlenovou vňaťou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť