Nadýchaná čerešňová bublanina

Recept Nadýchaná čerešňová bublanina
FOTKA OD VÁS
Recept Nadýchaná čerešňová bublanina
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ďalší skvelý recept na nadýchanú a vláčnu sladkú pochúťku. Nie príliš ťažký dezert - čerešňová bublanina. Podávame ku kávičke. Dobrú chuť!

FOTKA OD VÁS
Recept Nadýchaná čerešňová bublanina

SUROVINY

Budeme potrebovať: (1 hrnček = 200 ml)

5 ksvajce
1,5 hrnčekakryštálový cukor
1 hrnčekbiely jogurt / kyslá smotana
1 hrnčekolej
2 hrnčekypolohrubá múka
1/2 bal.prášok do pečiva
500 gčerešňa
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Bielky od žĺtkov oddelíme. Bielky si vyšľaháme na tuhý sneh a postupne pridávame cukor. Keď máme hustú penu, pridávame jeden žĺtok po druhom a za každým dôkladne vymiešame.
  2. Nakoniec pridáme jogurt, olej, múku zmiešanú s práškom do pečiva a spojíme.
  3. Takto pripravené cesto si navrstvíme na plech, ktorý sme si vymazali tukom a vysypali hrubou múkou. Poukladáme čerešne.
  4. Takto pripravenú bublaninu si dáme piecť do vopred vyhriatej rúry najskôr na 200 stupňov (cca 10 minút) a následne teplotu znížime na 180 stupňov a pečieme ďalších 15 - 20 minút.
  5. Bublaninu necháme vychladnúť a vrch posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU

vyborny recept.. ;)

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť