Nádherné borovicové šišky krok za krokom

Recept Nádherné borovicové šišky krok za krokom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vyzerá to zložitejšie, ale potom vás to prekvapí svojou jednoduchosťou. Dekoratívne a chutné šišky na slávnostný stôl. Pre trpezlivé gazdinky.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

1 ksvajce
2 hrnčekykryštálový cukor
1 hrnčekolej
1,5 hrnčekamlieko
2 hrnčekymleté mandle
2 hrnčekyhladká múka
1 lyžičkaprášok do pečiva
1/4 lyžičkysoľ
1 kspomaranč
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžicarum

Poleva:

200 gmascarpone
100 gnutella
15 gkakao
50 gpráškový cukor
100 mlsmotana na šľahanie

Na ozdobu:

mandľové lupienky
na posypaniepráškový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vajíčko vyšľaháme s cukrom do peny, postupne prilejeme striedavo olej s mliekom, mleté mandle, múku zmiešanú so soľou a práškom do pečiva. Mixérom premiešame a pridáme vanilkový cukor alebo vanilkovú esenciu, pomarančovú kôru a rum. Premiešame a pripravené cesto navrstvíme do formy na pečenie, napríklad forma na oriešky alebo menšie guľky / pologule.
  2. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov cca 20 - 23 minút - sledujeme.
  3. Mascarpone vymiešame s kakaom a nutelou. Smotanu vyšľaháme spolu s cukrom do tuhej šľahačky a jemne ju vmiešame do nutelovej hmoty.
  4. Šišky prekrojíme na polovicu, naplníme krémom a tiež povrch potrieme krémom.
  5. Mandľové lupienky lepíme na krém tesne k sebe a vytvárame vzhľad šišky.

Zdroj: Coolinarika

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť