Mrkvový koláč s domácim marcipánom

Recept Mrkvový koláč s domácim marcipánom

Pridal: Haanka, 14.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Mrkvová torta

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúci a tiež dobre vyzerá. Mrkvy som vytvarovala z domáceho marcipánu a farbila som gélovými jedlými farbami. Mrkva v torte nie je ani cítiť. Autor: Haanka

FOTKA OD VÁS

Pridal: Haanka, 14.9.2020

Kategorie: Torty, Sladké torty, Mrkvová torta

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
1 a 1/4 hrnčeka olej (i olivový)
2 hrnčekyhnedý cukor
2 lyžičkyvanilkový extrakt (alebo javorový sirup)
2 hrnčekypolohrubá múka
2 rovné lyžičkyjedlá sóda
2 rovné lyžičkyprášok do pečiva
1/2 lyžičkysoľ
2 lyžičkyškorica
3 hrnčeky (8-10 ks)na hrubo nastrúhaná mrkva
1 hrnčekvlašské orechy

Poleva:

500 gnátierkový syr (Lučina, Philadelphia)
2 hrnčekypráškový cukor
1 lyžičkavanilkový extrakt
šťava z 1 citróna
2 lyžicemaslo (aby poleva nepopraskala)

Marcipán:

100 gsušené mlieko
100 gpráškový cukor
1 lyžičkamed
troškuvoda
1 ksbielok

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Vyšľaháme vajcia, cukor, extrakt. Pridáme suché prísady, olej. Nakoniec mrkvu a orechy.
  2. Nalejeme do tortovej formy (nedávam to na plech, ale asi je aj to možné). Pečieme cca 1 hod. na 175 stupňov.
  3. Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme, natrieme 1/3 polevy, priklopíme a celú tortu potrieme zvyšnou polevou. Druhý deň je najlepšia.
  4. Poleva:
    500 g nátierkový syr (Lučina, Philadelphia), 2 hrnčeky práškového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu (javorový sirup), šťava z 1 citróna, 2 lyžice masla (aby poleva nepopraskala).
  5. Marcipán:
    Spracujeme rukami, je to najlepšie, kým cesto nie je krásne hladké. Zafarbené gélovkami Wilton.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť