NajRecept.sk Torty Sladké torty Mrkvová torta Mrkvový koláč s domácim marcipánom
Mrkvový koláč s domácim marcipánom
Recept Mrkvový koláč s domácim marcipánom
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Haanka    ·   14.9.2020

Mrkvový koláč s domácim marcipánom

Vynikajúci a tiež dobre vyzerá. Mrkvy som vytvarovala z domáceho marcipánu a farbila som gélovými jedlými farbami. Mrkva v torte nie je ani cítiť. Autor: Haanka

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
1 a 1/4 hrnčeka
olej (i olivový)
2 hrnčeky
hnedý cukor
2 lyžičky
vanilkový extrakt (alebo javorový sirup)
2 hrnčeky
polohrubá múka
2 rovné lyžičky
jedlá sóda
2 rovné lyžičky
prášok do pečiva
1/2 lyžičky
soľ
2 lyžičky
škorica
3 hrnčeky (8-10 ks)
na hrubo nastrúhaná mrkva
1 hrnček
vlašské orechy

Poleva:

500 g
nátierkový syr (Lučina, Philadelphia)
2 hrnčeky
práškový cukor
1 lyžička
vanilkový extrakt
šťava z 1 citróna
2 lyžice
maslo (aby poleva nepopraskala)

Marcipán:

100 g
sušené mlieko
100 g
práškový cukor
1 lyžička
med
trošku
voda
1 ks
bielok
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vyšľaháme vajcia, cukor, extrakt. Pridáme suché prísady, olej. Nakoniec mrkvu a orechy.
  2. Nalejeme do tortovej formy (nedávam to na plech, ale asi je aj to možné). Pečieme cca 1 hod. na 175 stupňov.
  3. Tortu necháme vychladnúť, pozdĺžne rozpolíme, natrieme 1/3 polevy, priklopíme a celú tortu potrieme zvyšnou polevou. Druhý deň je najlepšia.
  4. Poleva:
    500 g nátierkový syr (Lučina, Philadelphia), 2 hrnčeky práškového cukru, 1 lyžička vanilkového extraktu (javorový sirup), šťava z 1 citróna, 2 lyžice masla (aby poleva nepopraskala).
  5. Marcipán:
    Spracujeme rukami, je to najlepšie, kým cesto nie je krásne hladké. Zafarbené gélovkami Wilton.

Môj blog s Reny: Pečení všeho druhu ORIGINAL

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár