Mrkvová roláda s tvarohovým krémom

Recept Mrkvová roláda s tvarohovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Kto už niekedy upiekol múčnik s prídavkom mrkvy, poťažmo tekvice, cukety alebo červenej repy, dá mi iste za pravdu, že to jednoducho nemá chybu. Múčnik je svieže a vláčny aj niekoľko dní. To ale neplatí v prípade tejto dobroty, tá sa proste druhého dňa nedožije. Autor: Danka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

4 ksvajce
100 gtrstinový cukor
1 bal.vanilkový cukor
140 gmrkva
1 lyžicaolej
120 ghladká múka
1 lyžičkamletá škorica
1 lyžičkaprášok do pečiva
štipkasoľ

Náplň:

1 a 1/2 vaničkymäkký tvaroh
1 téglik (200 g)kyslá smotana
4 lyžicepráškový cukor
2 lyžicepuding bez varenia Olé od Dr.Oetker (sypký prášok, nič sa nevarí, dala som kokosový)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. V mise ušľaháme ručným elektrickým šľahačom celé vajcia s cukrami do peny, prišľaháme olej a potom už len vareškou vmiešame nastrúhanú mrkvu a zmes múky, škorice, prášku do pečiva a štipky soli. Cesto natrieme na veľký plech, vystlaný papierom na pečenie a pečieme 10 minút na 180 stupňov. Potom necháme vychladnúť, potrieme tvarohovou plnkou a za súčasného sťahovania papiera zmotáme do rolády.
  2. Náplň: 
    Všetko iba vyšľaháme ručným elektrickým šľahačom.
  3. Môžeme si trochu krému nechať bokom na pomazanie rolády zvrchu. Ja som vyšľahala asi 60 g masla s 2 lyžicami práškového cukru a 2 lyžicami sušeného mlieka, celú roládu som týmto krémom natrela a posypala mletými praženými nesolenými arašidmi.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
14.5.2020, Anoli odpovedať10

Super recept,po dlouhé době z internetu výsledek jak byl popisován. Peču dlouhá léta a moc mě mrzí, když autorka neuvádí velikost plechu, dort formy, koláčové....Měla jsem 38x26 a mohl být větší. Byla by lépe zatočená

Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť