Mriežkový jablkový koláčik s tvarohom - fotopostup

Recept Mriežkový jablkový koláčik s tvarohom - fotopostup
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

V originálnom recepte sa vrchné cesto tvarovalo do mriežky. Ja som nejako nemala chuť tvarovať, tak mám vrchný plát vcelku, ale na chuti mu neubralo :) Autor: Mineralka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

500 gpolohrubá múka
200 gpráškový cukor
250 gstužený tuk (Hera)
2 ksvajce
1 bal.prášok do pečiva

Náplň:

500 gtvaroh
200 mlkyslá smotana
1 bal.vanilkový cukor
4 lyžicepráškový cukor
6 ksjablko
1 bal.vanilkový cukor
1 bal.škoricový cukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Suroviny na cesto zmiešame v miske a vypracujeme hladké cesto, ktoré rozdelíme na polovicu.
  2. Na vymastený a múkou vysypaný plech preložíme pomocou valčeka vyvaľkaný plát cesta. Boky mierne vyvýšime.
  3. Tvaroh vymiešame s vanilkovým a práškovým cukrom do hladkej hmoty, pridáme smotanu a ešte premiešame.
  4. Jablká očistíme, nastrúhame a ochutíme cukrom. Kto má rád sladšie, pokojne môže pridať viac cukru.
  5. Následne nanášame plnky. Nanášame striedavo.
  6. Povrch koláča znovu prikryjeme druhým plátom cesta alebo urobíme mriežky. Popicháme vidličkou a pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov cca 35 minút.
  7. Po upečení vrch posypeme práškovým cukrom a podávame.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť