Moravské tvarohové koláče s čučoriedkami

Recept Moravské tvarohové koláče s čučoriedkami
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Dnes nám prišli na chuť tradičné moravské koláče plnené tvarohom a na vrch som ešte prihodila čučoriedky. Ak nemáte čučoriedky, klasický lekvár tiež môže byť. Hromádka do stredu a vybavené. Milujem pracovať s kysnutým cestom, je to pre mňa vždy relax. Stále s cestom pracujem ručne, nikdy som ešte nepoužila mixér, ale možno príde ten čas, kedy si to budem chcieť uľahčiť :) Autor: Milka

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

60 dkgpolohrubá múka
1 kskôra z 1 citróna
6 dkgkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
štipkasoľ
18 dkgPalmarín
2 ksvajce
1,5 dlmlieko

Kvások:

1 dlmlieko
3 dkgdroždie
1 lyžičkacukor

Potrieť:

1 ksvajce
1 lyžičkacukor
2 lyžičkyvoda

Náplň:

25 dkgmäkký tvaroh
25 dkgtvrdý tvaroh
4 lyžicekryštálový cukor
2 ksvanilkový cukor
lekvár alebo ovocie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si kvások a necháme vykysnúť. Vykysnutý pridáme k ostatným surovinám a vypracujeme cesto. Zvláštnosťou je, že ho nedáme vykysnúť ako obvykle, ale dáme ho na dve hodiny do chladničky. Tam pekne nakysne.
  2. Potom ho vyberieme, vyvaľkáme na plát 40 x 40 cm a pohárom vykrojíme kolieska s priemerom 8 cm. Zvyšky spojíme do buchtičky a necháme nakysnúť.
  3. Do vykrojených koliesok silnejšie zatlačíme dnom menšieho pohára a kolieska preložíme na plech, vyložený papierom. Necháme ich podkysnúť asi 40 minút.
  4. Potom okraje koliesok potrieme rozšľahaným vajíčkom, do ktorého pridáme cukor a vodu. Do prostriedku dáme plnku a na ňu môžeme dať čerstvé drobné ovocie alebo lekvár. Ja som dala zavárané čučoriedky. Môžeme posypať škoricovým cukrom, ja som posypala trstinovým.
  5. Pečieme pri 180° C asi 10 minút.
  6. Z tejto dávky vyjde 30 kúskov. 25 kúskov z obdĺžnika a 5 kúskov zo zvyšku.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť