NajRecept.sk Dezerty Nepečené dezerty Môj jednoduchý recept na najlepší jahodový nepečený dezert. Vyskúšajte letné jahodové tiramisu.
Môj jednoduchý recept na najlepší jahodový nepečený dezert. Vyskúšajte letné jahodové tiramisu.
Môj jednoduchý recept na najlepší jahodový nepečený dezert. Vyskúšajte letné jahodové tiramisu.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola Karambola    ·   20.5.2024

Môj jednoduchý recept na najlepší jahodový nepečený dezert. Vyskúšajte letné jahodové tiramisu.

Osviežujúci a ľahký dezert, ktorý kombinuje piškóty, mascarpone krém a čerstvé jahody. Jahodové tiramisu predstavuje skvelú letnú verziu tradičného talianskeho dezertu. V tomto recepte sa mascarpone krém našľahá do hladkej a ľahkej konzistencie, čo dodáva dezertu vzdušnosť. Kombinácia vrstiev piškótov, krému a čerstvých jahôd vytvára lahodnú textúru a komplexnú chuť, ktorá určite poteší vás aj vašich hostí.

20 min
Čas prípravy
Suroviny

Ovocná vrstva:

500 g
jahody
1 ks
citrón
60 g
práškový cukor
1 lyžica
kukuričný škrob (vrchovatá)
50 ml
likér podľa chuti

Krém:

250 ml
smotana na šľahanie
500 g
mascarpone
500 g
jahodový jogurt
350 g
jahody
60 g
práškový cukor
štipka
soľ

Ďalej budeme potrebovať:

podľa potreby
dlhé detské piškóty
na ozdobu
jahody
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Najprv umyjeme a očistíme jahody, ktoré potom vložíme do misky. K nim pridáme cukor, likér, nastrúhanú citrónovú kôru a citrónovú šťavu. Všetko rozmixujeme tyčovým mixérom. Potom zmes prelejeme do hrnca a privedieme do varu. Keď začne vrieť, pridáme vrchovatú lyžičku kukuričného škrobu a za stáleho miešania varíme asi 3 minúty. Hustú zmes potom odstavíme a necháme ju vychladnúť.
  2. Smotanu vyšľaháme do tuhej šľahačky. V inej miske zmiešame mascarpone, jogurt, štipku soli a cukor, kým nevznikne hladká zmes. Potom obe hmoty spojíme. Nakoniec nakrájame jahody na malé kúsky a pridáme ich do mascarpone krému
  3. Pripravíme si formu a dno vyložíme dlhými detskými piškótami. Na piškóty navrstvíme polovicu mascarpone krému a polovicu jahodovej hmoty. Potom opäť naukladáme vrstvu dlhých detských piškótov, následne zvyšok mascarpone krému a zvyšok jahodovej hmoty. Vrch ozdobíme jahodami a formu odložíme do chladničky, aby sa dezert vychladil.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár