NajRecept.sk Dezerty Bublaniny Môj hrnčekový recept na bublaninu k pohosteniu. Mala väčší úspech ako zákusky.
Môj hrnčekový recept na bublaninu k pohosteniu. Mala väčší úspech ako zákusky.
Môj hrnčekový recept na bublaninu k pohosteniu. Mala väčší úspech ako zákusky.
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   16.6.2024

Môj hrnčekový recept na bublaninu k pohosteniu. Mala väčší úspech ako zákusky.

Táto bublanina je nadýchaná ako obláčik, šťavnatá a plná ovocia. Najlepší a najjednoduchší recept, ktorý pripravujem už roky a vždy má obrovský úspech. Zo stola mizne rýchlejšie ako ostatné zákusky. Autor: Jana Jančíková

20 min
Čas prípravy
30 min
Čas varenia
Suroviny
2 hrnčeky
polohrubá múka
1 hrnček
mlieko
1/2 hrnčeka
olej
3/4 hrnčeka
práškový cukor
1 ks
prášok do pečiva
2 ks
vajce
podľa potreby
ovocie
Postup receptu
Vytlačiť

Bublanina je tradičný koláč, ktorý sa vyznačuje ľahkým a nadýchaným cestom, do ktorého sa pridáva čerstvé alebo mrazené ovocie. Tento koláč je obľúbený najmä v letných mesiacoch, keď je dostatok sezónneho ovocia. Do bublaniny sa najčastejšie pridávajú čerešne, jahody, marhule, maliny alebo ríbezle, ktoré dodávajú koláču sviežu a sladkú chuť. Jednoduchosť prípravy a možnosť obmieňať druhy ovocia robia bublaninu všestranným a obľúbeným dezertom v mnohých domácnostiach. Je ideálna na letné pikniky, rodinné oslavy alebo ako lahodná pochúťka ku káve.

  1. Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny.
  2. Postupne pridáme ďalšie suroviny a poriadne premiešame.
  3. Vylejeme na plech vymazaný maslom a vysypaný polohrubou alebo hrubou múkou.
  4. Štedro na vrch poukladáme ovocie a pečieme 20-30 minút na 180-190 stupňoch.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár