NajRecept.sk Dezerty Múčniky Mocca rezy s kyslou smotanou
Mocca rezy s kyslou smotanou
Recept Mocca rezy s kyslou smotanou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   23.4.2021

Mocca rezy s kyslou smotanou

Tak je tu opäť víkend a s ním aj trocha toho pečenie ... Niekedy som každý víkend piekla nejakú tú sladkú dobrotu. Musím sa priznať, že teraz už sa mi veľmi nechce, ale stále si nájdem čas a hoci nie je chuť, tak vykúzlim niečo pre moju rodinku. Tentoraz to bol tento dezert, ktorý vám odporúčam určite aspoň raz vyskúšať. Autor: Danka

Suroviny

Cesto:

4 ks
vajce
150 g
kryštálový cukor
5 lyžíc
horúca voda
130 g
polohrubá múka
1 bal.
prášok do pečiva
1 lyžica
kakao
1 lyžica
sypká mleteá káva
štipka
soľ

Krém:

0,75 l
mlieko
2 bal.
vanilkový puding
2 lyžice
sypká instantná káva
250 g
zmäknuté maslo
8 lyžíc
práškový cukor

Vrch:

2 kelímky
kyslá smotana
2 bal.
vanilkový cukor
na ozdobu
granko
Postup receptu
Vytlačiť
  1. V mise vyšľaháme žĺtky s cukrom do peny, po lyžiciach prišľaháme horúcu vodu a dôkladne vyšľaháme.
  2. Potom vsypeme zmes múky, prášku do pečiva a kakaa, premiešame a nakoniec zľahka vmiešame sneh z bielkov, vyšľahaný so štipkou soli.
  3. Cesto vlejeme na maslom vymastený a hrubou múkou vysypaný malý plech (32x22cm, vymazala som iba dno formy) a pečieme 20 minút na 160 stupňov.
  4. Necháme vychladnúť, potrieme krémom a osladenou kyslou smotanou (použila som 2 tégliky) a vršok ozdobíme Grankom.
  5. Krém: Uvaríme puding z 0,75 l mlieka, 2 vanilkových pudinkových prášku a 2 lyžíc sypké instantnej kávy, necháme vychladnúť a potom vyšľaháme s 250g zmäknutého masla a 8 lyžicami práškového cukru.
  6. Hotové vychladíme v chladničke.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár