Mocca ovály s kávovým zrnkom

Recept Mocca ovály s kávovým zrnkom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ak máte radi kávu, určite vyskúšajte tieto ováliky, do cesta ktorých pridávate kávu a tiež aj do krému. Ja som zdobila ešte kávovým zrnkom, aby zosilnela chuť kávy. Ak by to mali jesť deti, samozrejme, použite bezkofeínovú kávu alebo vrch ozdobte len čokoládou. Autor: Petra

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

320 ghladká múka
200 ghera
1 ksvajce
110 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
1 lyžičkamletá káva

Krém:

150 gmaslo
70 gpráškový cukor
1 lyžičkainstantná káva

Poleva:

1 ksbielok
4 lyžicepráškový cukor
0,5 lyžičkymletá káva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Na pracovnej doske rukami spracujeme jednotné cesto, ktoré ihneď rozvaľkáme na tenký plát. Z neho vykrojíme oválne tvary, ktoré preložíme na plech a upečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 6-7 minút.
  2. Po upečení ich stiahneme z plechu a necháme vychladnúť na pracovnej doske.
  3. Maslo vyšľaháme s práškovým cukrom a pridáme instantnú kávu. Máme pripravený krém, ktorým naplníme ováliky.
  4. Jednu časť oválov sme namočili do polevy - polevu sme pripravili jednoducho a to tak, že bielok sme vyšľahali s práškovým cukrom a tiež sme pridali aj mletú kávu.
  5. Zdobila som ešte kávovým zrnkom v čokoláde a čokoládu som len cukrárskym sáčkom nastriekala.

Zdroj: mamincinyrecepty

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť