NajRecept.sk Cestoviny Špagety Minútkové špagety aglio e olio: talianska klasika počas 20 minút
Minútkové špagety aglio e olio: talianska klasika počas 20 minút
Recept Minútkové špagety aglio e olio: talianska klasika počas 20 minút
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
NajLucka NajLucka    ·   19.4.2023

Minútkové špagety aglio e olio: talianska klasika počas 20 minút

Aglio e olio je jednoduché jedlo, ale vďaka kombinácii olivového oleja, cesnaku, chilli a výrazného syra môže byť skutočne neodolateľné. Pokrm je síce minimalistický v počte ingrediencií, ale svojou chuťou si vás určite získa.

20 min
Čas prípravy
12 min
Čas varenia
Suroviny
balenie
špagety
6 strúčikov
cesnak
1 hrnček
strúhaný parmezán
½ hrnčeka
olivový olej
¼ lyžičky
chilli
¼ hrnčeka
čerstvá nasekaná petržlenová vňať
podľa chuti
soľ a mleté korenie
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Vo veľkom hrnci priveďte k varu slanú vodu. Uvarte v nej špagety – varte zhruba o minútu menej, než je odporúčaný čas pre „al dente“.
  2. Strúčiky cesnaku nasekajte na jemné plátky. V panvici rozohrejte olivový olej na strednú teplotu. Pridajte nasekaný cesnak a chilli vločky, nechajte osmahnúť zhruba 3 až 5 minút, aby cesnak zozlatol.
  3. Akonáhle sú cestoviny uvarené, pridajte ich do panvice. Zároveň prilejte zhruba pol hrnčeka vody z cestovín. Všetko premiešajte, aby sa špagety obalili vzniknutou omáčkou. Ak sa vám zdajú suché, môžete pridať ešte štvrť hrnčeka cestovinovej vody.
  4. Ochutnajte a prípadne pridajte ešte soľ alebo chilli.
  5. Na záver pridajte nasekaný petržlen a nastrúhaný parmezán. Tieto suroviny sú úplne voliteľné - rozhodne ide o skvelú kombináciu, ktorú by ste mali vyskúšať.
  6. Ponúka sa množstvo ďalších surovín, ktoré môžete do špagiet pridať – ančovičky, bazalku, pancettu a ďalšie.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár