NajRecept.sk Mäso Bravčové mäso Minútková krkovička so smotanovými zemiačikmi a restované fazuľky so slaninou
Minútková krkovička so smotanovými zemiačikmi a restované fazuľky so slaninou
Recept Minútková krkovička so smotanovými zemiačikmi a restované fazuľky so slaninou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Danula Vašíčková    ·   5.6.2021

Minútková krkovička so smotanovými zemiačikmi a restované fazuľky so slaninou

Myslím, že stačilo sladkého a nastal čas pridať recept aj na hlavné jedlo, ktoré u nás doma zožne úspech. Sú to zemiaky v smotane. Táto príloha je nebíčko v papuľke. S akýmkoľvek mäsom alebo iba s volským okom. A ešte som robila aj zelené fazuľky so slaninou, aby nám nebolo málo :) Autor: Danka

Suroviny

Mäso:

plátky
bravčová krkovička bez kosti
steakové korenie
sušený cesnak
soľ
olej

Zemiaky:

zemiak (olúpať a nakrájať na cca 0,5cm hrubé plátky)
soľ
drvená rasca
sušený cesnak
sušený rozmarín
mletá sladká paprika
1 téglik
smotana na šľahanie

Fazuľky:

mrazené sekané fazuľové struky
anglická slanina alebo údený bravčový bok bez kosti (na rezance)
olej
provensálske bylinky
sušený cesnak
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice
smotana
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme, potrieme olejom a popučíme tenderizérom. Ešte radšej dôkladne votriem korenie do mäsa rukami a nechám pol hodinky na doske. Potom sprudka orestujte na panvici.
  2. Plátky zemiakov vyskladáme do pekáča alebo zapekacej misy, osolíme a okoreníme, vložím do rúry a pečiem do polomäkka. Potom zalejem smotanou a dopekáme do farby.
  3. Fazuľky: mrazené sekané fazuľové struky, anglická slanina alebo údený bravčový bok bez kosti (na rezance), olej, provensálske bylinky, sušený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice smotany na zjemnenie.
  4. Na oleji orestujeme slaninu, prisypeme fazuľky a restujeme do polomäkka. Potom osolíme, pridáme bylinky a smotanu, premiešame a necháme ešte chvíľku prehriať.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár