Minútková krkovička so smotanovými zemiačikmi a restované fazuľky so slaninou

Recept Minútková krkovička so smotanovými zemiačikmi a restované fazuľky so slaninou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Myslím, že stačilo sladkého a nastal čas pridať recept aj na hlavné jedlo, ktoré u nás doma zožne úspech. Sú to zemiaky v smotane. Táto príloha je nebíčko v papuľke. S akýmkoľvek mäsom alebo iba s volským okom. A ešte som robila aj zelené fazuľky so slaninou, aby nám nebolo málo :) Autor: Danka

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Mäso:

plátkybravčová krkovička bez kosti
steakové korenie
sušený cesnak
soľ
olej

Zemiaky:

zemiak (olúpať a nakrájať na cca 0,5cm hrubé plátky)
soľ
drvená rasca
sušený cesnak
sušený rozmarín
mletá sladká paprika
1 tégliksmotana na šľahanie

Fazuľky:

mrazené sekané fazuľové struky
anglická slanina alebo údený bravčový bok bez kosti (na rezance)
olej
provensálske bylinky
sušený cesnak
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžicesmotana

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Mäso z oboch strán osolíme a okoreníme, potrieme olejom a popučíme tenderizérom. Ešte radšej dôkladne votriem korenie do mäsa rukami a nechám pol hodinky na doske. Potom sprudka orestujte na panvici.
  2. Plátky zemiakov vyskladáme do pekáča alebo zapekacej misy, osolíme a okoreníme, vložím do rúry a pečiem do polomäkka. Potom zalejem smotanou a dopekáme do farby.
  3. Fazuľky: mrazené sekané fazuľové struky, anglická slanina alebo údený bravčový bok bez kosti (na rezance), olej, provensálske bylinky, sušený cesnak, soľ, mleté čierne korenie, 2 lyžice smotany na zjemnenie.
  4. Na oleji orestujeme slaninu, prisypeme fazuľky a restujeme do polomäkka. Potom osolíme, pridáme bylinky a smotanu, premiešame a necháme ešte chvíľku prehriať.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť