Minimazance s mrveničkou

Pridal: Triniti, 10.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Jednohubky, Narodeniny
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Mazanec je tradičné sladké pečivo, ktoré patrí k Veľkej noci ako vianočka k Vianociam. Zvyčajne sa pripravuje klasický veľký mazanec, z ktorého si krájate menšie kúsky, ale čo tak pripraviť malé jednohubky, ktoré môžete naplniť rôznymi náplňami? Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 10.3.2021
Kategorie: Mazanec, Veľká Noc, Sviatočné pečenie, Jednohubky, Narodeniny
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Cesto:
500 ghladká múka
štipkasoľ
250 mlmlieko
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
20 gdroždie
2 ksžĺtok
na potretiežĺtok
podľa chuticitrónová kôra
na plneniemarmeláda
Mrvenička:
2 lyžicemleté orechy
2 lyžicehladká múka
2 lyžicemaslo
- Všetky suroviny na cesto vypracujeme v jednotnú guľôčku, ktorú zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, rozvaľkáme na hrubší plát, ktorý nakrájame na štvorčeky.
- Do stredu dáme lyžičku marmelády a zabalíme do guličky. Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme pod utierkou kysnúť asi pol hodinu.
- Po pol hodine vyhrejeme rúru na 180 stupňov, minimazance potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou (zmiešame všetky suroviny) a dáme piecť.
- Pečieme asi 25 minút, sledujeme.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Minimazance s drobenkou.
KOMENTÁRE K RECEPTU