NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Mazanec Minimazance s mrveničkou
Minimazance s mrveničkou
Recept Minimazance s mrveničkou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   10.3.2021

Minimazance s mrveničkou

Mazanec je tradičné sladké pečivo, ktoré patrí k Veľkej noci ako vianočka k Vianociam. Zvyčajne sa pripravuje klasický veľký mazanec, z ktorého si krájate menšie kúsky, ale čo tak pripraviť malé jednohubky, ktoré môžete naplniť rôznymi náplňami? Autor: Triniti

55 min
Čas prípravy
25 min
Čas varenia
Suroviny

Cesto:

500 g
hladká múka
štipka
soľ
250 ml
mlieko
100 g
maslo
100 g
práškový cukor
1 bal.
vanilkový cukor
20 g
droždie
2 ks
žĺtok
na potretie
žĺtok
podľa chuti
citrónová kôra
na plnenie
marmeláda

Mrvenička:

2 lyžice
mleté orechy
2 lyžice
hladká múka
2 lyžice
maslo
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme v jednotnú guľôčku, ktorú zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, rozvaľkáme na hrubší plát, ktorý nakrájame na štvorčeky.
  2. Do stredu dáme lyžičku marmelády a zabalíme do guličky. Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme pod utierkou kysnúť asi pol hodinu.
  3. Po pol hodine vyhrejeme rúru na 180 stupňov, minimazance potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou (zmiešame všetky suroviny) a dáme piecť.
  4. Pečieme asi 25 minút, sledujeme.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár