Minimazance s mrveničkou

Recept Minimazance s mrveničkou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Mazanec je tradičné sladké pečivo, ktoré patrí k Veľkej noci ako vianočka k Vianociam. Zvyčajne sa pripravuje klasický veľký mazanec, z ktorého si krájate menšie kúsky, ale čo tak pripraviť malé jednohubky, ktoré môžete naplniť rôznymi náplňami? Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

500 ghladká múka
štipkasoľ
250 mlmlieko
100 gmaslo
100 gpráškový cukor
1 bal.vanilkový cukor
20 gdroždie
2 ksžĺtok
na potretiežĺtok
podľa chuticitrónová kôra
na plneniemarmeláda

Mrvenička:

2 lyžicemleté orechy
2 lyžicehladká múka
2 lyžicemaslo

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na cesto vypracujeme v jednotnú guľôčku, ktorú zakryjeme utierkou a necháme kysnúť na teplom mieste. Keď cesto zdvojnásobilo svoj objem, rozvaľkáme na hrubší plát, ktorý nakrájame na štvorčeky.
  2. Do stredu dáme lyžičku marmelády a zabalíme do guličky. Ukladáme na papierom vyložený plech na pečenie a necháme pod utierkou kysnúť asi pol hodinu.
  3. Po pol hodine vyhrejeme rúru na 180 stupňov, minimazance potrieme rozšľahaným žĺtkom, posypeme posýpkou (zmiešame všetky suroviny) a dáme piecť.
  4. Pečieme asi 25 minút, sledujeme.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť