Mini panna cotta s jahodovým prelivom (nepečené)

Recept Mini panna cotta s jahodovým prelivom (nepečené)
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Chuť je dokonalá. Mala som panna cotta prvýkrát a zamilovala som sa do nej. Autor: Lacusin

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

200 mlsmotana na šľahanie
2 plátkyželatína
sušienky rovnakého priemeru ako formička
jahody
na osladeniecukor

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Želatínu namočíme do studenej vody a necháme zmäknúť. Smotanu ohrejeme takmer k bodu varu. Stiahneme z ohňa a vmiešame do nej zmäknutú želatínu. Miešame do rozpustenia želatíny. Prípadne osladíme. (Ja som nesladila a v spojení so sušienkou to bolo sladké akurát.)
  2. Formičky vyložíme potravinárskou fóliou a vlejeme do nich smotanu. Necháme mierne stuhnúť v chladničke. Potom na každú formičku dáme sušienku a necháme stuhnúť cez noc.
  3. Druhý deň vyklopíme a polejeme rozmixovanými alebo prepasírovanými jahodami.

VIDEO:


PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť