Mini cheesecakes s arašidovým maslom

Recept Mini cheesecakes s arašidovým maslom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ako milovník arašidového masla som sa na tento cheesecake chystala už dlho. Respektíve na jeho pečenú variantu. Vôbec som si totiž nedokázala predstaviť, ako bude arašidové maslo v spojení so syrom chutiť. Teraz už to viem, je to skvelá kombinácia :) Cheesecake je krásne krémový, povedala by som ešte viac, než klasický. Arašidové maslo nie je v chuti dominantné, naopak len jemne decentné. A čokoládová poleva to pekne dopĺňa. Ak nie ste vyložene odporcovia arašidov alebo alergici, odporúčam túto kombináciu vyskúšať. Arašidové maslo kupujem v Lidli v rámci amerických týždňov. Obsahuje 95% arašidov a len nepatrné množstvo cukru a soli, chuťovo je veľmi dobré. Použiť môžete jemné aj s kúskami arašidov.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Mini cheesecakes s arašidovým maslom (6 - 7ks):

60 gsušienok(použila som mix Bebe dobré ráno a Bebe rodinné)
30 garašidové maslo
250 gčerstvý krémový syr typu Philadelphia (použila som Palouček z Lidlu)
90 garašidové maslo
50 gtrstinový cukor (prípadne viac podľa chuti)
1/2 lyžičkykukuričný škrob
40 mlsmotana na šľahanie
1 ksvajce

Čokoládová poleva:

40 g horká čokoláda 50-60%
40 gsmotana na šľahanie 33%
arašidy a kúsky sušienok na posypanie

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Rúru predhrejte na 150 stupňov, formu na muffiny vyložte papierovými košíčkami. Ja som použila košíčky s priemerom dna 5 cm a výškou 3,2 cm. Pokiaľ máte menšie, rozdeľte cesto radšej do 7 košíčkov.
  2. Sušienky rozmixujte a zmiešajte s arašidovým maslom. Môžete ho vopred trochu nahriať v mikrovlnke, pokiaľ je príliš tuhé. Zmes rozdeľte do pripravených 6-7 košíčkov a pomocou lyžičky pritlačte do dna.
  3. Do misy dajte syr, arašidové maslo, cukor a škrob a pri nízkych otáčkach dobre prešľahajte. Pridajte vajce a zašľahajte. Nakoniec prilejte smotanu a dobre premiešajte. Cesto rozdeľte do košíčkov a dajte piecť do vyhriatej rúry asi na 20-25 minút.
  4. Nechajte vo forme úplne vychladnúť, potom prikryte fóliou alebo alobalom a dajte na niekoľko hodín chladiť do chladničky (najlepšie cez noc).
  5. Čokoládu nasekajte na malé kúsky, dajte do misky a zalejte horúcou smotanou. Nechajte chvíľku stáť, potom vymiešajte do hladkej emulzie. Za občasného miešania nechajte polevu vychladnúť a mierne zhustnúť, potom nalejte na vychladené tortičky. Ozdobte arašidy a kúsky sušienok. Dajte chladiť do chladničky.

Zdroj: Víkendové pečení

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť