Miliónové parížske rožky - sú tak fantastické, že ich budete pripravovať počas celého roka.

Recept Miliónové parížske rožky - sú tak fantastické, že ich budete pripravovať počas celého roka.
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Niekedy som chodila s dcérou do cukrárne a stále som si objednávala parížske rožteky. Milujem tieto koláčiky - chrumkavé a zároveň plné krému. Bála som sa prípravy, ale po vyskúšaní musím povedať, že sú celkom jednoduché. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Cesto:

1 ksvajce
100 gpráškový cukor
100 gmleté vlašské orechy
1 lyžicahladká múka

Krém:

1 ksvajce
40 gkryštálový cukor
10 gkakao
80 gmaslo

Poleva:

100 gčokoláda
1 lyžicaolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny potrebné na prípravu cesta vymiešame mixérom do jednotnej hmoty, ktorú preložíme do cukrárskeho vrecka a na plech s papierom na pečenie striekame rožteky.
  2. Rožteky upečieme vo vopred vyhriatej rúre. Pečieme pri teplote 180 stupňov asi 10 minút - sledujeme.
  3. Nad parou vymiešame vajíčko s cukrom do tuhej peny. Potom pridáme kakao. Odstavíme a necháme mierne vychladnúť. Po vychladnutí zašľaháme aj maslo izbovej teploty.
  4. Krém prenesieme do cukrárskeho vrecka a ozdobnou špičkou striekame krém na vychladnuté rožky. Odložíme do chladničky poriadne stuhnúť a až potom ich polievame čokoládovou polevou.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť