Mexická pikantná pochúťka z kuracieho mäska

Recept Mexická pikantná pochúťka z kuracieho mäska

Pridal: Jaja79, 24.7.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Ten, kto má rád pikantné jedlo, si určite pochutí na zapekanej kuracej dobrote. Kuracie prsia zapečené v paradajkovej omáčke s pálivou paprikou,... Z predošlého pečenia mi ostala paradajková omáčka, ktorú som používala ako základ na pizzu, tak teraz som si vymyslela omáčku na kuracie prsia. Samozrejme, tortillu môžete zameniť napríklad za staršie pečivo alebo za iné krekry. Moja mamka tortilu zamenila za zemiaky, ktoré nakrájala na tenké kolieska a aj táto varianta bola senzačná. Autor: Jaja

FOTKA OD VÁS

Pridal: Jaja79, 24.7.2021

Kategorie: Kuracie mäso, Mäso, Obed, Hlavné jedlo, Čásť dňa

SUROVINY

Budeme potrebovať:

500 gkuracie prso
3 lyžiceolej
1 lyžičkarasca
2 ksparadajka
400 gparadajková omáčka
200 gsmotanový syr
1 kspálivá paprička
8 kskukuričná tortila
strúhaný syr
soľ
korenie
sušený petržlen
mletá červená paprika - pálivá

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Kuracie prsia si nakrájame na kocky a opražíme ich na rozpálenom oleji. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou.
  2. Paradajky si nakrájame na kocky a pridáme ich k mäsu. Chvíľu podusíme, pridáme paradajkovú omáčku a varíme cca 4-5 minút.
  3. Smotanový syr si zmiešame s petržlenovou vňaťou a jemne nasekanou štipľavou papričkou.
  4. Do olejom vymastenej formy na pečenie si navrstvíme kuracie mäso v paradajkovej omáčke (1/2), naukladáme 4 tortily a navrstvíme smotanový syr. Znovu naukladáme tortily, mäsko a navrstvíme zvyšok syra. Posypeme petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom.
  5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov po dobu cca 25 - 30 minút. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť