NajRecept.sk Mäso Kuracie mäso Mexická pikantná pochúťka z kuracieho mäska
Mexická pikantná pochúťka z kuracieho mäska
Recept Mexická pikantná pochúťka z kuracieho mäska
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Jaja79    ·   24.7.2021

Mexická pikantná pochúťka z kuracieho mäska

Ten, kto má rád pikantné jedlo, si určite pochutí na zapekanej kuracej dobrote. Kuracie prsia zapečené v paradajkovej omáčke s pálivou paprikou,... Z predošlého pečenia mi ostala paradajková omáčka, ktorú som používala ako základ na pizzu, tak teraz som si vymyslela omáčku na kuracie prsia. Samozrejme, tortillu môžete zameniť napríklad za staršie pečivo alebo za iné krekry. Moja mamka tortilu zamenila za zemiaky, ktoré nakrájala na tenké kolieska a aj táto varianta bola senzačná. Autor: Jaja

Suroviny

Budeme potrebovať:

500 g
kuracie prso
3 lyžice
olej
1 lyžička
rasca
2 ks
paradajka
400 g
paradajková omáčka
200 g
smotanový syr
1 ks
pálivá paprička
8 ks
kukuričná tortila
strúhaný syr
soľ
korenie
sušený petržlen
mletá červená paprika - pálivá
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Kuracie prsia si nakrájame na kocky a opražíme ich na rozpálenom oleji. Osolíme, okoreníme, posypeme rascou a mletou červenou paprikou.
  2. Paradajky si nakrájame na kocky a pridáme ich k mäsu. Chvíľu podusíme, pridáme paradajkovú omáčku a varíme cca 4-5 minút.
  3. Smotanový syr si zmiešame s petržlenovou vňaťou a jemne nasekanou štipľavou papričkou.
  4. Do olejom vymastenej formy na pečenie si navrstvíme kuracie mäso v paradajkovej omáčke (1/2), naukladáme 4 tortily a navrstvíme smotanový syr. Znovu naukladáme tortily, mäsko a navrstvíme zvyšok syra. Posypeme petržlenovou vňaťou a nastrúhaným syrom.
  5. Dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 200 stupňov po dobu cca 25 - 30 minút. Dobrú chuť!
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár