Metrový koláč s punčovým krémom

Recept Metrový koláč s punčovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Aj dnes veľmi populárny dezert - metrový koláčik. Môžete ho naplniť rôznou plnkou. Tento je plnený punčovou.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Cesto:

5 ksvajce
250 gkryštálový cukor
100 mlolej
250 gpolohrubá múka
6 gprášok do pečiva
1 lyžicakakao

Krém:

200 gmaslo
150 gpráškový cukor
350 mlmlieka
1 bal.punčový puding

Ďalej:

150 gčokoláda
50 mlolej

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Pripravíme si 2 formy srnčieho chrbta, rúru predhrejte na 200 stupňov a môžeme sa pustiť do prípravy.
  2. Bielky vyšľaháme do tuhej peny, postupne pridávame cukor a šľaháme, kým nedostaneme hustú lesklú penu. Potom pridáme jeden žĺtok po druhom, olej a krátko šľaháme. Cesto rozdelíme na polovicu.
  3. Do jednej časti pridáme 125 g múky, 3 g prášku do pečiva a kakao a do druhej časti pridáme 125 g múky a 3 g prášku do pečiva. Premiešame a cesta navrstvíme do foriem. Formu nezabudnite vymazať tukom a vysypať múkou.
  4. Pečieme cca 20-25 minút. Upečené necháme úplne vychladnúť a nakrájame ich na cca 2 cm hrubé plátky.
  5. Klasickým spôsobom uvaríme puding a necháme ho vychladnúť. Maslo s cukrom vymiešame do peny, pridáme vychladnutý puding a vyšľaháme hladký krém.
  6. Striedavo zlepujeme svetlé a tmavé cesto krémom a vrch polejeme rozpustenou čokoládou, do ktorej sme pridali olej. Necháme stuhnúť a krájame šikmé plátky, aby sme dostali pekný rez.

Zdroj: Citromhab

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť