Medvedie labky

Recept Medvedie labky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné vianočné pečivo. Klasické cesto doplnené čokoládou a ešte aj na vrchu vynikajúca sladká čokoláda. Zdobila som aj bielou čokoládou, tvorila tzv. Pazúry :) myslím, že sa úplne vydarili. Nechajte sa inšpirovať týmto vianočným pečivom :) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Budeme potrebovať (cca 50 ks):

50 gčokoláda na varenie
2 lyžicesmotana
troškumuškátový oriešok
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
150 gmleté mandle
300 ghladká múka

Na zdobenie:

200 ghorká čokoláda
100 gmaslo
4 - 5 lyžícolej
50 gbiela čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. K čokoláde si pridáme smotanu a necháme ju rozpustiť. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame.
  2. Maslo s cukrom vymiešame do hladkej peny, pridáme čokoládovú zmes, múku, mandle a vymiešame hladké cesto. Cesto si necháme odstáť v chladničke minimálne pol hodinu.
  3. Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si formičky. Formičky vymastíme maslom a plníme ich pripraveným cestom.
  4. Pečieme ich cca 15 minút. Keď máme labky upečené, necháme ich vo formičkách vychladnúť a následne ich chladné vyberieme z formičky.
  5. Na zdobenie môžeme použiť iba práškový cukor alebo môžeme ich obaliť v čokoládovej poleve (maslo s horkou čokoládou rozpustíme nad parou a pridáme olej). Bielou čokoládou dozdobíme pazúriky. Dobrú chuť!
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť