Medvedie labky

Pridal: Triniti, 28.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Tradičné vianočné pečivo. Klasické cesto doplnené čokoládou a ešte aj na vrchu vynikajúca sladká čokoláda. Zdobila som aj bielou čokoládou, tvorila tzv. Pazúry :) myslím, že sa úplne vydarili. Nechajte sa inšpirovať týmto vianočným pečivom :) Autor: Triniti
FOTKA OD VÁS
Pridal: Triniti, 28.9.2020
Kategorie: Sviatočné pečenie, Dezerty, Vianočné pečivo, Vianoce, Koláče, keksíky, sušienky
Čas prípravy:
Čas varenia:
SUROVINY
Budeme potrebovať (cca 50 ks):
50 gčokoláda na varenie
2 lyžicesmotana
troškumuškátový oriešok
200 gmaslo
100 gpráškový cukor
150 gmleté mandle
300 ghladká múka
Na zdobenie:
200 ghorká čokoláda
100 gmaslo
4 - 5 lyžícolej
50 gbiela čokoláda
- K čokoláde si pridáme smotanu a necháme ju rozpustiť. Pridáme nastrúhaný muškátový oriešok a premiešame.
- Maslo s cukrom vymiešame do hladkej peny, pridáme čokoládovú zmes, múku, mandle a vymiešame hladké cesto. Cesto si necháme odstáť v chladničke minimálne pol hodinu.
- Rúru si predhrejeme na 200 stupňov a pripravíme si formičky. Formičky vymastíme maslom a plníme ich pripraveným cestom.
- Pečieme ich cca 15 minút. Keď máme labky upečené, necháme ich vo formičkách vychladnúť a následne ich chladné vyberieme z formičky.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medvědí tlapky.
KOMENTÁRE K RECEPTU