Medovo-orechové rezy - nebíčko v papuľke

Pridal: Danula Vašíčková, 13.4.2018
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKUNahraj fotku a pochváľ sa
Milujem orechy, takže som to jednoducho musela vyskúšať. Ale táto dobrota má jednu obrovskú nevýhodu... človek musí mať naozaj silnú vôľu, aby nechal rezy riadne odležať. :-) U nás sa to veľmi nepodarilo alebo síce áno, ale odležaná bola iba pololovica. Tú prvú polovicu sme zjedli ihneď, ale vôbec nám to nevadilo. Autor: Danka
FOTKA OD VÁS
Pridal: Danula Vašíčková, 13.4.2018
SUROVINY
Cesto:
500 ghladká múka
150 gkryštálový cukor
2 ksvajce
200 gmaslo
2 lyžicemed
2 lyžičkyjedlá sóda
2 lyžičkymlieko
štipkasoľ
Orechová zmes:
350 gnahrubo nasekané vlašské orechy
80 gkryštálový cukor
120 gmaslo
3 lyžicemed
Krém:
300 mlmlieko
1 a 1/2 lyžicehladká múka
1 a 1/2 lyžicesolamyl
80 gkryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
250 gzmäknuté maslo
trocharum
- Do hrnca dáme roztopiť maslo, prisypeme cukor a miešame, kým nezačne karamelizovať. Pridáme med a orechy a dôkladne premiešame.
- Krém: 300ml mlieka, 1 a 1/2 lyžice hladkej múky, 1 a 1/2 lyžice solamylu, 80g kryštálu, 1 vanilkový cukor, 250g zmäknutého masla (izbovej teploty) a mimo to trocha rumu na pokropenie spodného korpusu.
- V hrnci rozmiešame mlieko s kryštálom, múkou a solamylom a za stáleho miešania uvaríme kašu, necháme vychladnúť a potom zašľaháme maslo a vanilkový cukor.
- Vypracujeme hladké cesto, rozdelíme na dve časti a každú zvlášť rozvaľkáme do obdĺžnika na veľkosť veľkého plechu (asi 40x30cm). Jednu časť dáme hneď piecť. Pečieme 10 minút na 175 stupňov. Na druhú placku rozprestrieme ešte teplú orechovú zmes (nesmie nám vychladnúť, inak stvrdne!) A potom tiež dáme piecť na 10 minút na 175 stupňov.
- Spodný "holý" plát pekne natrieme rumom, natrieme krémom a priklopíme plátom s orechami.
- Pritlačíme a uložíme pekne zabalené niekam do chladu.
Chcete si přečíst tento recept v češtině? Prohlédněte s Medovo-ořechové řezy - nebíčko v tlamičce.
Möchtet ihr dieses Rezept auf Deutsch lesen? Schaut euch Honig-Nuss-Schnitten – Himmel im Mund an.
Magyarul is el szeretné olvasni a receptet? Látogasson el ide Mézes-diós szelet.
KOMENTÁRE K RECEPTU