Medové veľkonočné judáše

Recept Medové veľkonočné judáše
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tradičné veľkonočné pečivo, ktoré nesmie chýbať ani na vašom stole. U nás sú veľmi obľúbené. Nadýchané, jemné a sladké. Určite vyskúšajte. Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

30 gdroždie
200 - 250 mlmlieko
2 lyžičkycukor
500 gpolohrubá múka
120 gmaslo
2 ksžĺtok
80 gtekutý med
štipkasoľ
citrónová kôra
na potretiemed

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Z droždia, teplého mlieka, cukru a lyžice múky urobíme kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  2. Po vykysnutí z cesta odoberáme menšie kúsky a tvarujeme rôzne tvary. Ukladáme ich na tukom vymastený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 20 minút.
  3. Vychladnuté ich potierame medom.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť