NajRecept.sk Sviatočné pečenie Veľká Noc Pletenky a judáše Medové veľkonočné judáše
Medové veľkonočné judáše
Recept Medové veľkonočné judáše
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Triniti Triniti    ·   10.3.2021

Medové veľkonočné judáše

Tradičné veľkonočné pečivo, ktoré nesmie chýbať ani na vašom stole. U nás sú veľmi obľúbené. Nadýchané, jemné a sladké. Určite vyskúšajte. Autor: Triniti

35 min
Čas prípravy
20 min
Čas varenia
Suroviny
30 g
droždie
200 - 250 ml
mlieko
2 lyžičky
cukor
500 g
polohrubá múka
120 g
maslo
2 ks
žĺtok
80 g
tekutý med
štipka
soľ
citrónová kôra
na potretie
med
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Z droždia, teplého mlieka, cukru a lyžice múky urobíme kvások. Ostatné suroviny dáme do misky, pridáme kvások a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme kysnúť na teplom mieste asi hodinu.
  2. Po vykysnutí z cesta odoberáme menšie kúsky a tvarujeme rôzne tvary. Ukladáme ich na tukom vymastený plech a dáme piecť do vopred vyhriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 20 minút.
  3. Vychladnuté ich potierame medom.
Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár