Medové trubičky s karamelovým krémom

Recept Medové trubičky s karamelovým krémom
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce krehké trubičky, plnené karamelovým krémom.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

SUROVINY NA 60 PORCIÍ:

500 ghladká múka
200 gpráškový cukor
3 lyžicemed
1/4 lyžičkysóda bicarbona
3 ksžĺtok
100 gHera

Náplň:

300 gkryštálový cukor
200 mlsmotana na šľahanie
300 mlmlieko
1 bal.Zlatý klas / vanilkový puding DrOetker
1 bal.vanilkový cukor
300 gmaslo
200 gtmavá čokoládová poleva

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Cesto: všetky suroviny na trubičky spracujeme na hladké cesto, ktoré zabalíme do potravinárskej fólie a necháme v chlade asi hodinu odpočinúť. Potom premiesime a rozvaľkáme na tenko, asi 2 mm, vykrajujeme kolieska s priemerom 6 cm. Trubičky potrieme maslom a natáčame vykrojené kolieska. Upečieme pri teplote 180 ° C. Hneď po vytiahnutí z rúry ich stiahneme, nakoľko neskôr by sa lámali.
  2. Plnka: 300 g kryštálového cukru skaramelizujeme, zalejeme šľahačkovou smotanou a miešame kým sa karamel nerozpustí. Odložíme, občas premiešame, kým nezhustne. Mlieko uvaríme so zlatým klasom / pudingom a vanilkovým cukrom a necháme vychladnúť.
  3. Maslo izbovej teploty vyšľaháme, pridáme po troške vychladnutý puding a karamel. Vyšľaháme na hladký krém.
  4. Konce trubičiek namáčame do čokoládovej polevy a necháme stuhnúť. Plnku naplníme do vreciek a plníme pripravené trubičky. Treba ich urobiť trochu v predstihu, aby zmäkli. Dobrú chuť!

Ďakujeme za povolenie na zdieľanie receptu od skvelej
kuchárky - Blažena Sadovská

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť