Medové tortičky

Recept Medové tortičky
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Tento rok ma kamarátka poprosila, či by som jej neupekla mäkké medové tortičky, ktoré budú plnené výborným krémom. Dlho som premýšľala, aký krém by som mala použiť na medové cesto a prišla som na to, že celkovo k medu sedí karamel. A najjednoduchší krém, ktorý sa dá pripraviť z karamelu, je maslový s karamelovým salkom. A verte, že to bola TOP kombinácia. Zdobila som ešte marcipánom a kraje som obaľovala v mletých orieškoch. Autor: Petra H.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

350 ghladká múka
110 gpráškový cukor
170 gtuk
3 lyžicemed
1 ksvajce
1 lyžičkajedlá sóda
trochumletá škorica

Krém:

250 gmaslo
1 plechovkakaramelové Salko

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  2. Cesto vyvaľkáme, vykrajujeme kolieska, dávame na plech vyložený papierom na pečenie a upečieme.
  3. Pečieme na 180 stupňov dozlata.
  4. Vychladnuté kolieska zlepujeme karamelovým krémom - vyšľaháme maslo a po lyžiciach zašľaháme karamelové Salko.
  5. Krémom potrieme aj boky zlepených koliesok a obalíme v mletých orieškoch. Vršok koliesok ozdobíme pusinkou z krému, do ktorého zatlačíme kytičku a lístoček z marcipánu.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť