Medové srdiečka postriekané čokoládou

Recept Medové srdiečka postriekané čokoládou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Medové zákusky u nás doma prilákajú aj suseda. Vždy, keď pečiem, vonia to až za humná. Perníčky zdobím iba čokoládovou polevou, ktorú rovnomerne striekam cez cukrárske vrecko na každý perník rovnako. Plním ich orechovou plnkou s chuťou rumu (ak ich budú papať deti, pridajte iba rumovú arómu, aby sa neopili) :))) Skladujeme ich v papierovej alebo hliníkovej škatuľke, aby nevyschli.

FOTKA OD VÁS

SUROVINY

Suroviny:

400 ghladká múka
110 gpráškový cukor
70 gtuk
1 ksvajce
2 lyžicemed
1 lyžičkamletá škorica
1 lyžičkaperníkové korenie
1 lyžičkajedlá sóda

Náplň:

150 gstrúhaný perník
hrsťmleté orechy
1 lyžicakakao
2 lyžicemed
4 lyžicemarmeláda
5 lyžícrum (podľa potreby i viac)

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Náplň pripravíme úplne jednoducho. Zmiešame všetky uvedené suroviny v miske a necháme odpočívať stranou. Plnku pripravujeme až na ďalší deň ako cesto.
  2. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  3. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka. Dávame na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
  4. Pečieme na 180 stupňov dozlatova.
  5. Vychladnuté srdiečka zlepujeme perníkovou náplňou.
  6. Nakoniec ich pofŕkame čokoládou.

     

PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť