NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Medové srdiečka postriekané čokoládou
Medové srdiečka postriekané čokoládou
Recept Medové srdiečka postriekané čokoládou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Petra H Petra H    ·   6.10.2020

Medové srdiečka postriekané čokoládou

Medové zákusky u nás doma prilákajú aj suseda. Vždy, keď pečiem, vonia to až za humná. Perníčky zdobím iba čokoládovou polevou, ktorú rovnomerne striekam cez cukrárske vrecko na každý perník rovnako. Plním ich orechovou plnkou s chuťou rumu (ak ich budú papať deti, pridajte iba rumovú arómu, aby sa neopili) :))) Skladujeme ich v papierovej alebo hliníkovej škatuľke, aby nevyschli.

Suroviny

Suroviny:

400 g
hladká múka
110 g
práškový cukor
70 g
tuk
1 ks
vajce
2 lyžice
med
1 lyžička
mletá škorica
1 lyžička
perníkové korenie
1 lyžička
jedlá sóda

Náplň:

150 g
strúhaný perník
hrsť
mleté orechy
1 lyžica
kakao
2 lyžice
med
4 lyžice
marmeláda
5 lyžíc
rum (podľa potreby i viac)
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Náplň pripravíme úplne jednoducho. Zmiešame všetky uvedené suroviny v miske a necháme odpočívať stranou. Plnku pripravujeme až na ďalší deň ako cesto.
  2. Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, ktoré necháme do druhého dňa odležať.
  3. Cesto vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka. Dávame na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajcom a upečieme.
  4. Pečieme na 180 stupňov dozlatova.
  5. Vychladnuté srdiečka zlepujeme perníkovou náplňou.
  6. Nakoniec ich pofŕkame čokoládou.

     

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár