Medové srdiečka plnené kokosovou nutellou

Recept Medové srdiečka plnené kokosovou nutellou
FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Vynikajúce vianočné pečivo, ktoré musíte pripraviť z dvojitej dávky. Plnila som nutellou, do ktorej som pridala kokos. Celé srdiečka som obalila v čokoláde. Vydržia dlho, preto sa netreba báť navýšiť množstvo surovín a upiecť ich viac. Autor: Karambola

FOTKA OD VÁS
Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

220 ghladká múka
100 gkryštálový cukor
1 ksvejce
1 lyžicamed
1 lyžičkajedlá sóda
50 gmaslo
1 lyžicakakao

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Do hrnca dáme maslo, med a cukor a miešaním na nízkom plameni ohrejeme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme túto tekutú zmes do misky s múkou, vajíčkom, jedlou sódou a kakaom.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať.
  3. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme piecť.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 5 minút - sledujeme. Nepečieme príliš dlho, aby sa srdiečka nevysušili (ak ich vysušíme, budú tvrdé).
  5. Upečené necháme vychladnúť a naplníme. Ja som plnila nutellou, do ktorej som pridala kokos.
  6. Zlepené srdiečka namáčame do čokolády a necháme stuhnúť.
  7. Ak sa vám ich podarí trošku vysušiť a budú po upečení tvrdé, nevadí, po pár dňoch zmäknú. Je to medové cesto, ktoré potrebuje čas na zvlhnutie.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť