NajRecept.sk Sviatočné pečenie Vianoce Vianočné pečivo Medovníky Medové srdiečka plnené kokosovou nutellou
Medové srdiečka plnené kokosovou nutellou
Vyskúšali ste recept?
Pridajte svoju fotku a pochválte sa
Karambola    ·   24.11.2020

Medové srdiečka plnené kokosovou nutellou

Vynikajúce vianočné pečivo, ktoré musíte pripraviť z dvojitej dávky. Plnila som nutellou, do ktorej som pridala kokos. Celé srdiečka som obalila v čokoláde. Vydržia dlho, preto sa netreba báť navýšiť množstvo surovín a upiecť ich viac. Autor: Karambola

35 min
Čas prípravy
5 min
Čas varenia

NAJLEPŠIE RECEPTY

Suroviny
220 g
hladká múka
100 g
kryštálový cukor
1 ks
vejce
1 lyžica
med
1 lyžička
jedlá sóda
50 g
maslo
1 lyžica
kakao
Postup receptu
Vytlačiť
  1. Do hrnca dáme maslo, med a cukor a miešaním na nízkom plameni ohrejeme dovtedy, kým sa cukor nerozpustí. Potom pridáme túto tekutú zmes do misky s múkou, vajíčkom, jedlou sódou a kakaom.
  2. Vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme pol hodinu odpočívať.
  3. Potom vyvaľkáme a vykrajujeme srdiečka, ktoré ukladáme na papierom vyložený plech a dáme piecť.
  4. Pečieme vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 170 stupňov asi 5 minút - sledujeme. Nepečieme príliš dlho, aby sa srdiečka nevysušili (ak ich vysušíme, budú tvrdé).
  5. Upečené necháme vychladnúť a naplníme. Ja som plnila nutellou, do ktorej som pridala kokos.
  6. Zlepené srdiečka namáčame do čokolády a necháme stuhnúť.
  7. Ak sa vám ich podarí trošku vysušiť a budú po upečení tvrdé, nevadí, po pár dňoch zmäknú. Je to medové cesto, ktoré potrebuje čas na zvlhnutie.

Video ochutnávky

Krátke video ochutnávky, ktorým neodoláte

Komentáre k receptu
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť
Přidať komentár

Najnovšie recepty

Každý deň tipy na chutný chod pre celú rodinu

Viac receptov