Medové rezy s orieškami

Recept Medové rezy s orieškami

Pridal: Triniti, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

FOTKA OD VÁS
Vyskúšal/a si recept?
Nahraj fotku a pochváľ sa
PRIDAŤ FOTKU

Máte radi medové zákusky v kombinácii s orieškami? Veľmi obľúbená kombinácia :) Aj keď je teraz veľmi horúco, pustila som sa do pečenia a poviem vám, bolo to naozaj veľmi náročné. Ale výsledok stál za to. Koláčikom sa ponúkol každý a veľmi chválili. Aj to pekelné teplo, ktoré som mala v kuchyni stálo za to :) Autor: Triniti

FOTKA OD VÁS

Pridal: Triniti, 11.3.2021

Kategorie: Múčniky, Dezerty, Koláče, keksíky, sušienky

Čas prípravy:
Čas varenia:

SUROVINY

Medové cesto:

1 ksvajce
150 gkryštálový cukor
1 lyžičkajedlá sóda
50 gmaslo alebo margarín
2 lyžicemlieko
2 lyžicemed
450 ghladká múka
1 lyžicakakao

Cesto:

7 ksžĺtok
7 lyžícpráškový cukor
100 mlolej
7 lyžíchladká múka
1/2 bal.prášok do pečiva
7 ksbielok

Krém:

800 mlmlieko
2,5 lyžicekukuričný škrob
2,5 lyžicehladká múka
4 lyžicekryštálový cukor
1 bal.vanilkový cukor
150 gmleté vlašské orechy
150 gmaslo alebo margarín
4 lyžicepráškový cukor

Ďalej budeme potrebovať:

na ozdobumleté oriešky
na ozdobustrúhaná čokoláda

POSTUP PRÍPRAVY

TLAČULOŽIŤ
  1. Všetky suroviny na prípravu medového cesta okrem múky a sódy dáme do misky a vo vodnom kúpeli ich metličkou spojíme. Dostaneme hladké cesto, do ktorého pridávame preosiatu múku so sódou.
  2. Spracované cesto rozdelíme na polovicu a rozvaľkáme na tenký plát, ktorý upečieme na papieri na pečenie na otočenom plechu vo vopred vyhriatej rúre pri teplote 180 stupňov po dobu 5-8 minút.
  3. Upečené pláty medového cesta stiahneme z plechu na rovnú plochu a necháme ich úplne vychladnúť.
  4. V mlieku rozmiešame kukuričný škrob, hladkú múku, kryštálový a vanilkový cukor a uvaríme hustý puding, ktorý odstavíme a necháme vychladnúť.
  5. Maslo alebo margarín vymiešame s práškovým cukrom za pomoci mixéra do peny, po lyžiciach pridáme puding a nakoniec aj oriešky a všetko spolu spojíme.
  6. Krém odložíme do chladničky a pripravíme vnútorné cesto.
  7. Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme olej a nakoniec aj múku zmiešanú s práškom do pečiva. Bielky vyšľaháme samostatne do tuhého snehu a vareškou ho primiešame k žĺtkovej hmote. Navrstvíme do vyššieho plechu, ktorý sme vyložili papierom a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 20 minút - sledujeme.
  8. Na medový plát navrstvíme krém, položíme vychladnuté základné cesto, znovu natrieme krém a položíme druhý plát medového cesta. Vrch potrieme krémom a bohato posypeme zmesou mletých orieškov a nastrúhanej čokolády.
  9. Koláč je najlepší, keď postojí na tmavom mieste celú noc, vtedy medové pláty zvlhnú a budú mäkučké.
PODEĽTE SA O RECEPT S OSTATNÝMI
INŠPIRÁCIA NA KAŽDÝ DEŇ
KOMENTÁRE K RECEPTU
Odpovedáte na komentár uživateľa zrušiť